Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δυνατές βροχές και μεγάλος όγκος νερού μέσα στο Σαββατοκύριακο

  Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αφού πρώτα η χώρα θα δεχτεί μεγάλο όγκο νερού μέσα στο ...

 


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από τη νέα εβδομάδα σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αφού πρώτα η χώρα θα δεχτεί μεγάλο όγκο νερού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σε άκρως φθινοπωρινό καιρικό σκηνικό οδηγούμαστε τις επόμενες μέρες καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται το πρώτο κρύο, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου η θερμοκρασία θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα. Αυτό το κρύο θα είναι αισθητό από την Δευτέρα και μετά, δηλαδή από τη νέα εβδομάδα, καθώς θα κυριαρχούν πλέον οι βοριάδες οι οποίοι θα φτάνουν εντάσεις 9 και 10 μποφόρ μέσα στο Αιγαίο! «Από την άλλη εβδομάδα θα αρχίσουμε να το αισθανόμαστε το κρύο, θα πάμε σε προχωρημένο Φθινόπωρο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας» εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος.

Μέχρι να φτάσουμε όμως στα πρώτα κρύα πρέπει να περάσουμε από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα σαρώσουν τη χώρα το Σαββατοκύριακο και κυρίως την Κυριακή, όπου πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή. «Από την περιοχή της Ιταλίας και πιο δυτικά οργανώνεται ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό το οποίο αναμένεται να σαρώσει την Μεσόγειο από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μέσα στο Σαββατοκύριακο το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Η Κυριακή είναι δύσκολη μέρα, αναμένουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες και ίσως πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Χρειάζεται η απαιτούμενη προσοχή» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης ο οποίος εξηγεί ότι το νεφικό σύστημα καθώς θα περνά πάνω από τη θάλασσα της Μεσογείου η οποία αυτή την περίοδο έχει 27 με 29 βαθμούς Κελσίου θα πάρει ενέργεια την οποία και θα εκτονώσει προς την περιοχή της Ιταλίας αρχικά και στη συνέχεια στη χώρα μας.

Έχει ενδιαφέρον μετεωρολογικά και η επισήμανση του κ. Μαρουσάκη που αναφέρει αυτό το νεφικό σύστημα υπό κανονικές συνθήκες θα ακολουθούσε πορεία προς την κεντρική Ευρώπη εκεί που όμως έχει σχηματιστεί ένας αντικυκλώνας που το εμποδίζει και το ωθεί νότια και ανατολικά προς την περιοχή μας.

Πηγή: ieidiseis.gr