Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μετά την πενθήμερη σιωπή, χωρίς απάντηση στα ερωτήματα για το πόσιμο νερό η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ

Ειλικρινά θα θέλαμε να δείξουμε κατανόηση για το πρόβλημα και να καθησυχάσουμε τους Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων, όμως, η ΔΕΑΥΝ εξακολουθεί ν...


Ειλικρινά θα θέλαμε να δείξουμε κατανόηση για το πρόβλημα και να καθησυχάσουμε τους Δημότες του Δήμου Ναυπλιέων, όμως, η ΔΕΑΥΝ εξακολουθεί να κρύβεται και να μην απαντά στα εύλογα ερωτήματα που έχουν προκύψει για την ποιότητα του νερού που τρέχει στις βρύσες μας.

Με γενικόλογες διαβεβαιώσεις, χωρίς να δημοσιοποιεί κανένα στοιχείο, μας λέει να της έχουμε απλά εμπιστοσύνη!!!

"Η μη πόση του νερού οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων..." γράφει στην ανακοίνωσή της, μα γεννάται το ερώτημα, πόση είναι αυτή αύξηση των χλωριούχων και μήπως προήλθε από την ανάμιξη του νερού της Λέρνας με νερό μη πόσιμο του Αναβάλου; Και πόση είναι η ποσότητα αυτή; Ποιες είναι οι συνέπειες από τη χρήση αυτού του νερού στην υγεία και γενικότερα στις δραστηριότητες της ζωής μας; Ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να περιοριστεί το φαινόμενο;

Αυτά θα περιμέναμε να απαντηθούν στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ και φυσικά σε μια συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο της κύριο Καχριμάνη, ο οποίος απλά κρύβεται πίσω από τα ανυπόγραφα δελτία της ΔΕΥΑΝ, για το Δήμαρχο δεν το συζητάμε.

Δεν έχουμε να κάνουμε απλά με ένα υπηρεσιακό θέμα, ούτε γιατί έσπασε ένας σωλήνας, υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη, τουλάχιστον, γιατί εδώ και μια δεκαετία το Δήμο και τη ΔΕΥΑΝ διοικεί η ίδια παράταξη του Δημάρχου Κωστούρου και επομένως δεν υπάρχει και το "τεκμήριο" παραλάβαμε χρεωκοπημένη την Επιχείρηση και σε αδυναμία να παρέχει στους Δημότες τις υπηρεσίες, για τις οποίες πληρώνεται.

Απλά και ξεκάθαρα και όχι να μας λέει η ΔΕΥΑΝ το γνωστό σύνθημα που ακούγεται στα γήπεδα όταν ηττάται η ομάδα μας, "μια βροχή μας σώζει"...

ArgolidaMagazine


Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΝ:

 Ενημέρωση - διευκρινίσεις από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για το παρεχόμενο νερό

Mε την από 10/09/2021 ανακοίνωσή μας, ενημερώσαμε τους καταναλωτές, ότι για το παρεχόμενο νερό συνίσταται η μη πόση του.

Λειτουργώντας υπεύθυνα για την διαχείριση του δημόσιου αυτού αγαθού και αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των καταναλωτών, διευκρινίζουμε τα εξής:

Η μη πόση του νερού οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης των χλωριούχων, η οποία αποτελεί και την μοναδική παράμετρο υπέρβασης, η οποία οφείλεται στην παρατεταμένη λειψυδρία, προκαλώντας τη δραματική πτώση της στάθμης των πηγών υδροδότησης του Δήμου.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν έχει λάβει όλα εκείνα τα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, με τις καθημερινές χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις του νερού.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ασκεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Περιφέρεια – Αποκεντρωμένη Διοίκηση), με τελικό στόχο την διασφάλιση επαρκούς ποσοτικά και ποιοτικά νερού, για ανθρώπινη κατανάλωση.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. παρακολουθεί το φαινόμενο και θα ενημερώνει υπεύθυνα τους καταναλωτές με σχετικά δελτία τύπου.