Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Δελτίο Τύπου συνεδρίασης του Δ.Σ.

  Πάτρα, 14-09-2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας...


 Πάτρα, 14-09-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) πραγματοποίησε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στα Καλάβρυτα Αχαΐας το Σαββατοκύριακο, 11 & 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν τοπικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων: ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος τουρισμού Λεωνίδας Βασιλόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Παπασπυρόπουλος, Σταμάτης Ανδριόπουλος, Ζήσιμος Ζησιμόπουλος και ο Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων επαρχίας Καλαβρύτων Κώστας Δαφαλιάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Αν. Αιγιάλειας Γεώργιος Σακελλαρόπουλος καθώς και οι αντιπρόσωποι του συλλόγου στην Ο.Ε.ΕΣ.Π. Οδυσσέας Καλύβας και Κωνσταντίνος Νικολάου.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι μίλησαν για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την κρίση της πανδημίας και εξαιτίας των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς και για την αναπτυξιακή προοπτική του νομού Αχαΐας. Ένα από τα προβλήματα που είχε προκύψει αλλά λύθηκε ύστερα από την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας, ήταν η μη εφικτή διενέργεια rapid test στον Δήμο Καλαβρύτων καθώς στην περιοχή δεν υπάρχει κάποια ιδιωτική δομή. Επίσης, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και η αξιολόγηση των μέχρι τώρα μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για τη στήριξη του εμπορίου και της εστίασης και επικαιροποιήθηκαν τα αιτήματα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. που πρέπει άμεσα να θεσμοθετηθούν προκειμένου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη στον επιχειρηματικό κόσμο. Ακόμα, οι ομιλητές τόνισαν ότι δεν θα αντέξουν τρίτο χειμώνα με κλειστές επιχειρήσεις και ανέφεραν ότι δεν θα γίνουν δεσμοφύλακες εμβολιασμένων και μη πολιτών. Δεν συμφωνούν σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους και τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και ζητούν να μην εφαρμοστεί αυτή η διάκριση σε ένα μέρος που

κατεξοχήν είναι χειμερινός προορισμός και οι περισσότεροι πελάτες κάθονται εντός των καταστημάτων λόγω ψύχους.

Ο Πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π. Γεώργιος Βαγενάς επεσήμανε ότι «όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε να επιλύουμε προβλήματα και να ξεμπλέκουμε δύσκολα «κουβάρια», πάντα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της Ο.Ε.ΕΣ.Π., στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην επιβίωση των μικρομεσαίων συναδέλφων μελών μας.

Τέλος, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Δικτύου Καλαβρύτων Ηλία Ερμείδη καθώς και όλο το Δ.Σ. του για την φιλοξενία και την αγαστή συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου και δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

Εκ της Ομοσπονδίας