Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επιπλέον μέτρα για όσους έμειναν εκτός παροχών στην ΔΕΘ αναζητά η Κυβέρνηση

 Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και τα σπίτια με χαμηλό ενοίκιο για νέα ζευγάρια. Η κυβέρνη...


 Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους και τα σπίτια με χαμηλό ενοίκιο για νέα ζευγάρια. Η κυβέρνηση ψάχνει μέτρα για όσους έμειναν εκτός παροχών στη ΔΕΘ.

Να βρει μέτρα για όσους άφησε εκτός του πακέτου στήριξης στη ΔΕΘ αναζητά η κυβέρνηση και ήδη άρχισαν οι πρώτες διαρροές. Οι συνταξιούχοι έμειναν εκτός του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ακόμη και τα μέτρα για τους νέους, φαίνεται ότι δεν ιακνοποιούν. Τα 100 ευρώ επιδότηση το μήνα για το «πρώτο ένσημο» έχασαν τη δυναμική τους, ενώ τα δωρεάν Gigabyte δεν μπαίνουν καν στο πεδίο της συζήτησης.

Εκτός έμειναν από το πακέτο της ΔΕΘ και οι Δημόσιοι υπάλληλοι και τώρα η κυβέρνηση τρέχει να βρει μέτρα παροχών.

Τα «δωρεάν σπίτια» είναι σήμερα πρωτοσέλιδο σε δύο εφημερίδες, ενώ στην επικαιρότητα έρχεται η εισφορά αλληλεγγύης.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα η Καθημερινή, αλλά και Τα Νέα έχουν πρωτοσέλιδο την είδηση ότι η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να δώσει με χαμηλό ενοίκιο, σε νέα ζευγάρια, σπίτια για να μείνουν, μέσα από την αξιοποίηση 70.000 ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους πέφτει στο τραπέζι η υπόσχεση για κατάργηση από το 2022.

Η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του δημοσίου και συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους που ξεκινούν από 22 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 676 ευρώ το χρόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών.

Για παράδειγμα για εισόδημα 13.000 δηλαδή για καθαρές μηνιαίες αποδοχές 1.083 ευρώ το ετήσιο όφελος θα είναι 22 ευρώ το χρόνο η 1,83 ευρώ το μήνα, για εισόδημα 15.000 ευρώ η 1250 ευρώ το μήνα το όφελος θα είναι 66 ευρώ το χρόνο ή 5,5 ευρώ το μήνα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι σε δεύτερο χρόνο, το 2023, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα μονιμοποιηθεί για όλους τους φορολογούμενους.

Πηγή: ieidiseis.gr