Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Οι θέσεις της παράταξης "Πορεία Δημιουργίας" για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στο Δήμο Επιδαύρου

  Η δημοτική παράταξη ‘’ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 1ης -9-2021 ( ακριβώς 2 χρόνια μετά την ορ...


 Η δημοτική παράταξη ‘’ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ’’ με αφορμή τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 1ης -9-2021 ( ακριβώς 2 χρόνια μετά την ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής), δημοσιοποιεί τη θέση της σχετικά με το θέμα που συζητήθηκε << Γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων>> και αφορά την εγκατάσταση 11 συνολικά ανεμογεννητριών στα διοικητικά όρια του Δήμου Επιδαύρου.

- Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ολιγοήμερη αναβολή για να έχουμε και μία ακόμη γνώμη από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

- Σήμερα 13/9/2021 δηλ. 13 ημέρες μετά ούτε φωνή -ούτε ακρόαση!

- Διαπιστώνουμε σκόπιμη καθυστέρηση προκειμένου να περάσει ο χρόνος που έχει τεθεί από την περιφέρεια Πελοποννήσου και να θεωρηθεί θετική η γνωμοδότηση.

- Διαπιστώνουμε πρωτοφανή φαινόμενα δημοκρατικής εκτροπής και ανευθυνότητας σε τόσο σοβαρό θέμα από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς δεν τηρήθηκε ο κανονισμός του Δ/Σ κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος και το σοβαρότερο ότι δεν υπήρξε καν εισήγηση του Δημάρχου ούτε του προέδρου και της πλειοψηφίας μέχρι το τέλος προκειμένου να τοποθετηθούμε στο συγκεκριμένο θέμα.

Καταρχήν η θέση μας για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), είναι ξεκάθαρα θετική .

Όμως για το συγκεκριμένο θέμα η θέση της Δημοτικής Παράταξης « ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ » είναι αρνητική για τους παρακάτω λόγους:

1) Δεν υπάρχει χωροταξική μελέτη για την τοποθέτησή τους που να τις προβλέπει αφενός και αφετέρου τον αριθμό τους.

2) Είναι βέβαιο από μελέτες πανεπιστημίων και οργανισμών ότι υπάρχει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, του οικοσυστήματος και του μικροκλίματος της περιοχής.

3) Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις των Τ.Σ ΑΔΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΧΕΙΑΣ.

Αλλά αγαπητοί συνάδελφοι, και κύριε Δήμαρχε

Πως είναι δυνατόν ναι είστε και με τον Αστυφύλακα και με τον Χωροφύλακα και πολιτιστικοί θεματοφύλακες χώρων θεάτρων και σκοτεινά διαπλεκόμενοι με ομίλους κέρδους και με τον λαό και την υγεία του, μαζί με το περιβάλλον αλλά και με τους ομίλους και τα τοξικά τους κατάλοιπα και με την δημοκρατία και το φως και με τις αποφάσεις στη ζούλα για παραχώρηση δικαιωμάτων βλαπτικών για τον τόπο.

Όλα αυτά τα καταφέρνει η εκλεκτή συμπολίτευση χέρι – χέρι με την ελάσσονα ( εμείς την λέμε ανύπαρκτη ) αντιπολίτευση.

Αγαπητοί συνδημότες μας

Ακολουθεί το βίντεο της συνεδρίασης του Δ\Σ για να διαπιστώσετε – να προβληματιστείτε – και πάνω απ’ όλα να γνωρίσετε και να αξιολογήσετε τις θέσεις και την συμπεριφορά όλων μας.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=p2ROvOaMFNI&t=5073s

Απολαύστε και δοξάστε το μεγαλείο τους , αλλά ακούστε μας.

Σταματήστε τους για το καλό όλων μας αλλά προπαντός για τις επόμενες γενιές, για τις οποίες έχουμε ιερή υποχρέωση.

Για την Δημοτική Παράταξη

΄΄ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ΄΄
ΑΛΕΞ. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ