Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Μ. Γκάγκα: "Δεν αποκλείεται να ξανακλείσουν τα σχολεία"

  Τα σχολεία ανοίγουν αλλά δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά με την Μίνα Γκάγκα να μην αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ανοικτό το ενδεχόμενο...

 


Τα σχολεία ανοίγουν αλλά δεν αποκλείεται να κλείσουν ξανά με την Μίνα Γκάγκα να μην αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία σε περίπτωση που αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού, άφησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Όπως σημείωσε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, τα σχολεία θα ανοίξουν με πολύ προσεκτικά μέτρα ωστόσο αναλόγως και τις εξελίξεις θα υπάρξουν παρεμβάσεις.

«Φυσικά αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση, θα κλείσουν τα σχολεία… Θα παρακολουθήσουμε. Αν υπάρχουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν υπάρξουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

«Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινά. Ξεκινάμε με ιδιαίτερα έντονο έλεγχο. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό αλλά δεν θα υποχρεώσουμε με εμβολιασμό τα παιδιά.. Έχουμε αυξημένη επαγρύπνηση» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα και τη μετάλλαξη Δέλτα, η κα Γκάγκα, τόνισε πως αυτή τη στιγμή είναι πάνω από το 90% των κρουσμάτων σε ποσοστό που πλησιάζει πλέον το 100%. Λέγοντας παράλληλα «δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε πάλι οριζόντια μέτρα».

Πηγή: ieidiseis.gr