Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τα "καουμποϊλίκια" του Κυρ. Μητσοτάκη - Που αποσκοπούν τα νέα επικοινωνιακά τρικ του Πρωθυπουργού

  Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με ομάδες πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια και οι σχεδιασμοί στο Μαξίμου. Μία νέα επικοινωνιακή στρατηγι...

 


Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με ομάδες πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια και οι σχεδιασμοί στο Μαξίμου.
Μία νέα επικοινωνιακή στρατηγική, η οποία στοχεύει να φέρει τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη πιο κοντά στους πολίτες, ιδιαίτερα στους νέους, εγκαινιάζει εσχάτως το Μέγαρο Μαξίμου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία «πορεία στο λαό» του πρωθυπουργού, η οποία, πάντως, λαμβάνει χώρα σε πολιτικά ουδέτερο χρόνο, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία.
Εξελίσσεται, δε, σε μία στιγμή που η αντιπολίτευση, μείζον και ελάσσονα, στρέφει τα πυρά της στον ίδιον τον πρωθυπουργό, με προφανή στόχο, να δημιουργήσει ρωγμές όχι μόνο στην κυβερνητική εικόνα που καταγράφει εύλογες φθορές μετά από δύο χρόνια εξουσίας, αλλά και στο ίδιο το πρωθυπουργικό προφίλ.
Επιπρόσθετα, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να αξιοποιήσει τον ούριο άνεμο από το πεδίο της οικονομίας και των δεικτών της ανάπτυξης, ο οποίος, το Μέγαρο Μαξίμου και το ΥΠΟΚ εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί, παρά τα κύματα ακρίβειας στην αγορά.
Η αρχή έγινε το προηγούμενο από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο κ. Μητσοτάκης είχε μία «τυχαία συνάντηση» με κτηνοτρόφο που ήρθε να τον χαιρετήσει έφιππος και να ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τη μείωση του ΦΠΑ στις ζωοτροφές.
Για τους παλαιότερους, η σκηνή θύμιζε πολύ μία αντίστοιχη περιοδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προ τριακονταπενταετίας, όταν ο τότε διευθυντής του Γιάννης Πευκιανάκης, τον κατέβασε από τη BMW που χρησιμοποιούσε για να συναντήσει έναν άγνωστο αγρότη που όργωνε εκείνη τη στιγμή το χωράφι του. Σήμερα, ωστόσο, η ερώτηση είναι αν η νέα αυτή επικοινωνιακή στρατηγικής φέρει την υπογραφή του αμερικανού συμβούλου του πρωθυπουργού, τον οποίον μνημόνευσε χθες και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν πολλές τέτοιες επισκέψεις και συναντήσεις του πρωθυπουργού με ομάδες πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια, διότι πέραν των άλλων, το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να μεταδώσει το μήνυμα ότι η επαφή του κ. Μητσοτάκη με την κοινωνία, παραμένει αδιατάρακτη.
Σε αυτό το πλαίσιο, χθες ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Στεφάνι Κορινθίας για τα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου, ισχύος 10 MW, στα οποία παρευρέθηκε για να τελέσει τον αγιασμό και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Και βρέθηκε εκεί, για να διαβεβαιώσει προσωπικά τους πολίτες ότι η κυβέρνηση εξαντλεί τις πρωτοβουλίες ώστε να μην πληγεί από τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος το διαθέσιμο εισόδημα του νοικοκυριού, ούτε όμως, η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και των προϊόντων.

Πηγή: ieidiseis.gr