Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Με επικουρικούς, συμβάσεις, μπλοκάκια, leasing θα αντιμετωπιστούν τα κενά στην Υγεία - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις αναστολές εργασίας

  Τι δείχνουν τα στοιχεία της 2ης ΥΠΕ για τις αναστολές εργασίας. Χαμηλά είναι τα επίπεδα των αρνητών εμβολιασμού στο σύστημα υγείας – αν λά...

 


Τι δείχνουν τα στοιχεία της 2ης ΥΠΕ για τις αναστολές εργασίας.

Χαμηλά είναι τα επίπεδα των αρνητών εμβολιασμού στο σύστημα υγείας – αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι στο γενικό πληθυσμό δεν έχει εμβολιαστεί περί το 40% των πολιτών - με την 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου) να παρουσιάζει από τα πιο ευοίωνα ποσοστά.

Κάτι η «γαλάζια ελευθερία», κάτι η ανάγκη τόνωσης του τουρισμού στα νησιά, κάτι οι προσπάθειες των ιατρικών συλλόγων και τα συνεχή ταξίδια του αεικίνητου διοικητή της ΥΠΕ, Χρίστου Ροϊλού στα νησιά, και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου άσχημο, τουλάχιστον μεταξύ των εργαζομένων στις δομές από τις οποίες το iEidiseis έχει στη διάθεσή του στοιχεία. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι ο κ. Ροϊλός όχι μόνο μας αναφέρει ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά δηλώνει και αισιόδοξος ότι τελικά θα εμβολιαστούν όλοι…

Τα στοιχεία

Επί συνόλου 926 γιατρών, είναι πλήρως εμβολιασμένοι οι 830 και άλλοι 34 έχουν κάνει την πρώτη δόση ενώ 38 έχουν πιστοποιητικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Σε όλη την ΠΦΥ της 2ης ΥΠΕ βγήκαν σε αναστολή αρχικά 27 γιατροί εκ των οποίων οι 7 ανακλήθηκαν διότι πήγαν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση… Τελικά σε αναστολή είναι 20 γιατροί.

Ομοίως, σε ό,τι αφορά τους νοσηλευτές, σε σύνολο 479, οι 391 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι 46 έχουν κάνει την πρώτη δόση και 12 προσκόμισαν πιστοποιητικό νόσησης. Εκδόθηκαν 41 κλήσεις αναστολής εργασίας και ανακλήθηκαν οι 11 διότι αυτοί οι νοσηλευτές έσπευσαν να κάνουν την πρώτη δόση. Τελικά σε αναστολή είναι 30 νοσηλευτές.

Οι κινήσεις της ηγεσίας του ΥΥΚΑ

Τα νούμερα αυτά εξηγούν την σχετική ψυχραιμία με την οποία απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τα κενά στα νοσοκομεία η νέα αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Οι δυο προκηρύξεις για 500 επικουρικούς γιατρούς και 4000 νοσηλευτές δεν θα καλύψουν μόνο τα κενά που δημιουργήθηκαν με την αναστολή εργασία των μη εμβολιασμένων, αλλά και κάποια από τα κενά που δημιουργούν οι φετινές συνταξιοδοτήσεις. Διότι το ΕΣΥ και τα Κέντρα Υγείας είναι ζωντανοί οργανισμοί με ανθρώπους που όχι μόνο έρχονται αλλά και φεύγουν άλλοτε προσωρινά επειδή ασθένησαν κι άλλοτε μόνιμα επειδή παίρνουν σύνταξη ή αποχωρούν από το δημόσιο σύστημα υγείας. Κάθε κυβερνητική πρόβλεψη λοιπόν δεν είναι ασφαλής αν δεν λαμβάνει υπόψη και τον ετήσιο αριθμό αποχωρήσεων από τις δομές Υγείας.

Η ηγεσία του ΥΥΚΑ ετοιμάζει λεπτομερές σχέδιο στήριξης των δομών υγείας με επικουρικούς, συμβάσεις, μπλοκάκια, leasing και όποια άλλη μορφή εργασίας φανεί να λύνει τα προβλήματα χωρίς να κοστίζει πολύ. Τόσο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός, Μίνα Γκάγκα έχουν ξεκαθαρίσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων τους ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν περαιτέρω συνέχιση της κατάστασης ελλείψεων στο ΕΣΥ κουνώντας «κόκκινο πανί» σε γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας οι οποίοι δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την πιθανότητα συνεργασιών με τον ιδιωτικό τομέα. Ως εκ τούτου, οι επόμενοι μήνες αναμένονται θερμοί και ελπίδα όλων είναι η όποια πολιτική αντιπαράθεση να οδηγήσει σε μια καλύτερη μέρα για πολίτες και εργαζόμενους στην Υγεία.

Πηγή: ieidiseis.gr