Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Μουσταΐρα «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας» και «Σκόρπια φύλλα καρδιάς»

Άγνωστες Αργολικές ιστορίες & μελοποιημένα ποιήματα στην παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Μουσταΐρα στο Άργος Η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και η Πολιτ...



Άγνωστες Αργολικές ιστορίες & μελοποιημένα ποιήματα στην παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Μουσταΐρα στο Άργος

Η Κ.Ε.Δ.Α.Μ. και η Πολιτιστική Αργολική Πρόταση σας καλούν την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 07:00 μ.μ., στην παρουσίαση των βιβλίων «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας» και «Σκόρπια φύλλα καρδιάς» (ποίηση), του Ιστορικού ερευνητή – Λογοτέχνη Γιώργου Ν. Μουσταΐρα, που θα λάβει χώρα στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» (Αγ. Κωνσταντίνου 29, Άργος).

Ανάμεσα στις «Ιστορίες στο περιθώριο της Ιστορίας», περιλαμβάνονται η ιστορία του Παγκόσμιου Πρωτοπαλαιστή Νίκου Ξιάρχου από το Μάζι Καριάς, του Αργείου πολέμαρχου Θωμά Μπούα, του Ναυπλιώτη πολέμαρχου Μερκούρη Μπούα – Σπάτα, ειδική αναφορά στην ιστορία του Παλαμηδιού και οι θρύλοι για τους κρυμμένους θησαυρούς των Χελιωτών ληστάρχων Λύγκων

Θα μιλήσουν για το βιβλίο οι:

-Κώστας Δανούσης, Ιστορικός ερευνητής

-Γιώργος Γιαννούσης, Πρόεδρος της Αργολικής Αρχειακής Βιβλιοθήκης Ιστορίας & Πολιτισμού, Ιστορικός ερευνητής

Στη συνέχεια, το μουσικό σχήμα «Κάτι Παίζει», αποτελούμενο από τους Θεόφιλο Μετασίδη, Νίκο Πρίγκουρη & Γιώργο Μουσταΐρα, θα παρουσιάσει λαϊκά τραγούδια πάνω σε ποίηση του Γιώργου Μουσταΐρα, μελοποιημένα από τον Θεόφιλο Μετασίδη.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Σκόρπια φύλλα καρδιάς» από τον Δημήτρη Κ. Σχοινοχωρίτη, Ποιητή.

Ποιήματα από τη συλλογή θα διαβάσει η Βασιλική Πιπέρου- Λάμπα, μέλος της Θεατρικής Ομάδας της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης.

Η βραδιά θα κλείσει με αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια από το μουσικό σχήμα «Κάτι Παίζει».

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ