Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ναυπλία Ενωμένη: Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2023

  Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επε...

 

Το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της εθνικής επετείου.

Αντιπροσωπεία υποψηφίων με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο συμμετείχε στο καθιερωμένο προσκύνημα της εικόνας της Θεοτόκου τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο χώρο του Ηρώου της πόλης του Ναυπλίου και στην παρέλαση που ακολούθησε.

Η 25η Μαρτίου, διπλή γιορτή για την πατρίδα μας, για τον Ελληνισμό, για την Ορθοδοξία. Είναι ημέρα τιμής του αγώνα των προγόνων μας, για μια ελεύθερη Ελλάδα. Είναι ημέρα μνήμης και περηφάνιας. Με τη συμμετοχή μας, τιμάμε όλους αυτούς που, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, πολέμησαν για τη λευτεριά. Οι ήρωες του 1821 αγωνίστηκαν για την επικράτηση πανανθρώπινων αξιών και ιδεωδών. Αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη, αξίες του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, που μεταλαμπαδεύτηκαν στον ελληνικό λαό μέσω του αντίστοιχου Νεοελληνικού και οι οποίες, εξακολουθούν να είναι, ως αιτήματα, επίκαιρες και σήμερα, 200 χρόνια μετά.

Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και καλά.