Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

"Συνάντηση του υπ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Τάκη Παπαϊωάννου με το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άργους."

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άργους συνάντησε σήμερα Τετάρτη ο υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άργολιδα κ. Τάκης Παπαϊωάννου στα γρ...

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Άργους συνάντησε σήμερα Τετάρτη ο υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Άργολιδα κ. Τάκης Παπαϊωάννου στα γραφεία τους στο Άργος.

Ο κ. Παπαϊωάννου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Παπαδημητρίου και τα μέλη του Δ.Σ. για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ αλλά και οι προερχόμενοι από όλους τους κλάδους.

Οι συνταξιούχοι έρχονται αντιμέτωποι με μια τρομακτική υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου μετά τις μημονιακές περικοπές οι οποίες δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη. 

Πλέον καλούνται να αντιμετωπίσουν και το τέρας της ακρίβειας της περιόδου διακυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο υποσκελίζει ακόμα περισσότερο το ήδη συμπιεσμένο εισόδημά τους.

Ταυτόχρονα βιώνουν καθημερινά την εγκατάλειψη του Δημόσιου Εθνικού Συστήματος Υγείας και αναγκάζονται να προστρέχουν σε ιδιώτες παρόχους υγείας με αβάσταχτη προσωπική οικονομική επιβάρυνση. Την ίδια ώρα οι δημόσιες δομές πρόνοιας για ηλικιωμένους όπως τα γηροκομεία βρίσκονται στο έσχατο σημείο εγκατάλειψης. 

Όπως επισήμαναν στον κ. Παπαϊωάννου το κύριο αίτημά τους είναι η αυτόματη προσαρμογή των συντάξεων στο ύψος του πληθωρισμού ώστε να ανταπεξέλθουν στην εντεινόμενη ακρίβεια.

Ταυτόχρονα αιτούνται την επαναφορά της 13ης σύνταξης την οποία είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 και καταργήθηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την καταβολή των αναδρομικών 11μήνου.

Κατά τη συνάντηση ανέδειξαν και το ζήτημα της εκ των πραγμάτων παρακράτησης των εισφορών των πρωτοβάθμιων σωματείων συνταξιούχων από την κυβέρνηση, η οποία ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά του ο Τάκης Παπαϊωάννου τους ενημέρωσε για τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τους αφορούν ιδιαίτερα με σημαντικότερες τις εξής:

 ✔️ Την επιστροφη αναδρομικών στους συνταξιούχους σε 3 ετήσιες δόσεις.

✔️ Την επαναφορά 13ης σύνταξης του 2019: πλήρης για συντάξεις έως 500 ευρώ, ποσοστιαία για ανώτερα κλιμάκια.

✔️ Την αύξηση συντάξεων όπως ορίζει ο νόμος 4475/2017 του ΣΥΡΙΖΑ. 

✔️ Την αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.