Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ»

13-3-2023                                                                                                                                   ...

13-3-2023                                                                                                                             

                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΑΤΡΟ - ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ»

 Είναι πλέον γνωστό ότι στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου έχει από πέρυσι προκύψει ένα τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει αγιάτρευτη πληγή στην κοινότητά τους, όσο και στο Σύλλογο των καθηγητών τους. Αφορά στην καταγγελία τους για πολλαπλά συμβάντα ανάρμοστης συμπεριφοράς ενός καθηγητή τους για σεξουαλική παρενόχληση εκ μέρους του εις βάρος συμφοιτητριών τους ακόμη όμως και κατά καθηγήτριας της Σχολής.

  Θεωρώντας ότι επιχειρείται το κουκούλωμα των παραβατικών πράξεων του ανωτέρω σε όσες θεσμικές και ελεγκτικές επιτροπές προσέφυγαν, κλιμάκωσαν τον αγώνα τους με συνεχείς διαμαρτυρίες, καταγγελίες, καταλήψεις που διαρκούν καθώς και με τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες μεγάλες αγωνιστικές πορείες φορέων και συλλογικοτήτων του Ναυπλίου με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών, δείχνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν αλλά και να εντείνουν τον αγώνα τους για ένα ασφαλές και δίκαιο Πανεπιστήμιο για να μην υπάρξει συγκάλυψη με τον οποιονδήποτε τρόπο.

  Χθες, Κυριακή 12 Μαρτίου, πραγματοποίησαν δύο πολύ πρωτότυπες αλλά εξ ίσου ουσιαστικές και  εξωστρεφείς δράσεις.

  Συγκεκριμένα σε ένα κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο στο Ναύπλιο, διοργάνωσαν μια θεατρική παράσταση με την Ακτιβιστική Ομάδα «Θεάτρου του Καταπιεσμένου». Το Θεατρικό μοντέλο έλκει τις ρίζες του στις ιδέες του Βραζιλιάνου παιδαγωγού Paolo Freize. Παρόμοιες παραστάσεις έχουν την αφετηρία τους σε αληθινές ιστορίες καταπίεσης των μελών της ομάδας, εμπεριέχουν κοινά βιώματα κοινωνικά και πολιτικά και κάθε φορά ο στόχος είναι να αναδυθεί το προσωπικό βίωμα σε μια καταπίεση που βιώνεται συλλογικά. Σωστά μαντέψατε ότι η αιμορραγούσα πληγή των ψυχών των ατόμων που βίαια είχαν παρενοχληθεί σεξουαλικά αποτέλεσε το θέμα του δρώμενου στο οποίο συμμετείχαν και όλοι οι θεατές.

  Στη συνέχεια και υπό βροχή, στο προαύλιο του γηπέδου δόθηκε και συναυλία από πολυπληθή ομάδα μουσικών και τραγουδιστών που ήλθαν εθελοντικά από την Αθήνα για να ενισχύσουν τους φοιτητές!

  Η δυναμική του αγώνα τους είναι βέβαιο ότι δεν άφησε ασυγκίνητο καμία και κανέναν από όσες και όσους προσήλθαν συμπαραστεκόμενοι στα παιδιά που δεν το βάζουν κάτω.

  Γιατί πιστεύουν ότι αξίζει να αγωνίζονται για να δικαιωθούν!