Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και η στάση της Δημοτικής Αρχής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου: Κατά την τρέχουσα περίοδο οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν περιοριστεί βάσει νόμου...


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου: Κατά την τρέχουσα περίοδο οι αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν περιοριστεί βάσει νόμου και πολλές αποφάσεις πλέον παίρνονται από τις επιτροπές ή τα νομικά πρόσωπα. Η πανδημία υποβάθμισε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς, από την  έναρξη της μέχρι σήμερα, δύο χρόνια τώρα δε λειτουργεί δια ζώσης αλλά με τηλεδιάσκεψη, διά περιφοράς ή μεικτή δια ζώσης και τηλεδιάσκεψη, ο τελευταίος δε τρόπος καθιερώθηκε τώρα χωρίς λόγο, γιατί ίσως είναι πιο βολικός για τη δημοτική αρχή. Ουσιαστικά με τις μεικτές  συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεν δίνεται η δυνατότητα να παρευρίσκονται  και να παρακολουθούν  τα μέσα ενημέρωσης και οι πολίτες. Οι συνεδριάσεις γίνονται εν κρυπτώ, χωρίς διαφάνεια, διάλογο και συνήθως με απαράδεκτες διαδικασίες και συμπεριφορές από τον πρόεδρο, ορισμένους συμβούλους της  πλειοψηφίας και τον ίδιο το δήμαρχο.

Ολα αυτά τα χρόνια οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με προσωπική ευθύνη του δήμαρχου θυμίζουν Ρωμαϊκή αρένα. Η συμπεριφορά του ίδιου του δήμαρχου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιων συμβούλων του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φαιδρή και ενδεικτική της αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν με ουσιώδη επιχειρήματα τον αντίλογο. Δυστυχώς όμως  έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της προσβλητικής συμπεριφοράς.  Τα πυρά του στρέφονται σε οποιοδήποτε έχει άποψη έστω και στο ελάχιστο διαφορετική από τη δική του και τον χαρακτηρίζει ως λαϊκιστή και λασπολόγο. Κυρίως όμως στρέφονται  προς τη Λαϊκή Συσπείρωση, που έχει δυναμική παρουσία με θέσεις και προτάσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άλλωστε καμία άλλη παράταξη δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πάγια τακτική του προέδρου και των παρευρισκόμενων σε ρόλο χούλιγκαν συμβούλων της συμπολίτευσης είναι να διακόπτουν, φωνάζοντας και ειρωνευόμενο  όποιον μιλά και δεν τους συμφέρει αυτό που λέει. Χαρακτηριστικό της απαξιωτικής συμπεριφοράς του ίδιου του δήμαρχου προς τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η φράση του  « Απευθύνομαι στους αγαπητούς   συναδέλφους εκτός του κ. Γκόνη και της κας Αλημπέρτη» ή «είμαστε δημοκράτες και σας ανεχόμαστε να σας ακούμε».

Πέρα όμως από τις προσβλητικές συμπεριφορές γίνεται και παραβάτης του θεσμικού του ρόλου όταν  δεν μας απαντά  στις επανειλημμένες επερωτήσεις μας για σοβαρά προβλήματα του δήμου, ή όταν μας αντικατέστησε από το διοικητικό Συμβούλιο του Γηροκομείου γιατί απαιτούσαμε την εύρυθμη λειτουργία του. Δε θα του κάνουμε τη χάρη να αντιπαρατεθούμε σε αυτό το επίπεδο. Η πολιτική μας θέση και στάση δεν μας επιτρέπει να πέσουμε τόσο χαμηλά. Τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών.

Ο πανικός τους είναι πλέον διάχυτος. Η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε ουσιαστικά η μοναδική αντιπολιτευτική φωνή στα Δημοτικά Συμβούλια. Είναι αυτή που εναντιώθηκε στις απευθείας αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, καταψήφισε το ξεπούλημα του Στρατοπέδου, την αύξηση των δημοτικών τελών, τις υπέρογκες δανειακές συμβάσεις για τις αναπλάσεις, που μόνο τσιμέντο και καταστροφή του πρασίνου έχουν φέρει στην πόλη μας. Αγωνίστηκε για να μη πλημμυρίσει από μπετόν το Πάρκο Κολοκοτρώνη. Διεκδίκησε έργα υποδομών, πολιτικής προστασίας, προστασίας του περιβάλλοντος, σχολικά κτίρια, οδική ασφάλεια, καθαριότητα και τόσα άλλα.

Παίρνουμε δύναμη από τη στήριξη των δημοτών στην πόλη του Ναυπλίου και στα χωριά μας, γι’ αυτό και  θα συνεχίσουμε  να αγωνιζόμαστε  για την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και των δημοτών. Δε μας πτοούν οι απειλές  οι συκοφαντίες και οι συμπεριφορές  του δήμαρχου.

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα, που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μόνη παράταξη  που αντιπολιτεύεται στη καταστροφική πολιτική της δημοτικής αρχής Κωστούρου, οι άλλες αντιπολιτευόμενες παρατάξεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

⦁    Δημιουργείται το ερώτημα γιατί;
⦁    Καλούμε τους δημότες που στήριξαν τα αντιπολιτευόμενα ψηφοδέλτια να αναρωτηθούν που πήγε η ψήφος τους;
⦁    Γιατί σχεδόν όλες οι αποφάσεις έχουν και τη συναίνεση των συμβούλων της αντιπολίτευσης;

Για να μην πουν αύριο ότι δεν ήξεραν.

Ναύπλιο , 14/3/2023