Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο γρίφος των υποψηφιοτήτων της Ν.Δ. στην Αργολίδα - Ο ρόλος των Διδασκάλου και Σιδέρη, η σιγουριά Ανδριανού

 Έχοντας κλείσει δύο χρόνια διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία και αφού λαβώθηκε βαθιά από τις πυρκαγιές, που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσου...


 Έχοντας κλείσει δύο χρόνια διακυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία και αφού λαβώθηκε βαθιά από τις πυρκαγιές, που κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους και προξένησαν τεράστιες καταστροφές, που συνεχίζει να ακροβατεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας που φαίνεται ότι θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό ακόμη και μετά από έναν μάλλον αδιάφορο ανασχηματισμό, είναι πολύ φυσικό να σκέπτεται πλέον σοβαρά την προσφυγή στις κάλπες, στο χρόνο που οι δημοσκοπήσεις θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό.

Η Θεσσαλονίκη και η καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη Διεθνή Έκθεση, ίσως δώσει το έναυσμα στο κόμμα της ΝΔ να ετοιμαστεί για εκλογές.

Στην Αργολίδα, η μάχη θα είναι σκληρή για την επικράτηση μεταξύ των υποψηφίων Βουλευτών, καθώς η μία έδρα που και αυτή τη φορά μάλλον θα κερδηθεί από τη ΝΔ, θα έχει πολλούς και δυνατούς μνηστήρες.

Από τους πέντε υποψήφιους των προηγούμενων εκλογών του Ιουλίου 2019, όπως όλα δείχνουν, οι τέσσερις θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ η υποψηφιότητα του Σπύρου Ρομποτή θα εξαρτηθεί κυρίως από τις εσωκομματικές ισορροπίες και την επιρροή στο κόμμα των άλλων υποψηφίων.

Κλειδί της εκλογής θα αποτελέσει το αν θα κατέβει ως υποψήφιος ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο οποίος έχει αναπτύξει ιδιαίτερα σε Άργος και Ναύπλιο μεγάλη δραστηριότητα και έχει παρέμβει ώστε να λυθούν προβλήματα που για χρόνια έμεναν στάσιμα.

Έχει καλές σχέσεις με όλες τις πλευρές του κόμματος, έχει να επιδείξει έργο, είναι ένα φρέσκο πρόσωπο και κυρίως δεν έχει φανερές τουλάχιστον αντιπαλότητες.

Ο Διδασκάλου λοιπόν, στην περίπτωση που θα είναι υποψήφιος, βάζει σοβαρή παρακαταθήκη να κερδίσει και τη Βουλευτική έδρα.

Η άνετη νίκη του Γιάννη Ανδριανού στις προηγούμενες εκλογές, μπορεί να του δίνει σοβαρό προβάδισμα και για τις επόμενες, όμως, η πολύχρονη παρουσία του ως Βουλευτού Αργολίδας είναι επόμενο να έχει κουράσει ένα μέρος του εκλογικού σώματος που θα αναζητήσει και θα προτιμήσει ένα καινούργιο υποψήφιο για να τον εκπροσωπήσει.

Αυτό βέβαια θα πρέπει να αποδειχτεί στην κάλπη, που κανείς δεν ξέρει τι θα αποφασίσει.

Οι δυο αξιολογότατες κυρίες, η Ελένη Παναγιωτοπούλου και η Σόνια Τάνταρου-Κρίγγου, προερχόμενες από την περιοχή τους Άργους, με τα στηρίγματά της η κάθε μία, οι οποίες πήγαν πολύ καλά στην πρώτη τους υποψηφιότητα, έχουν δείξει μέχρι τώρα ότι θα αγωνιστούν σκληρά και θα διεκδικήσουν με πείσμα τη Βουλευτική έδρα.

Η Ερμιονίδα θα έχει σίγουρα τον εκπρόσωπό της, το Χρήστο Προσίλη, που την εκπροσώπησε και στις προηγούμενες εκλογές.

Τέλος, η θερμή επαναπροσέγγιση του Βασίλη Σιδέρη με το κόμμα της ΝΔ και τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ίσως είναι και η έκπληξη των υποψηφιοτήτων, που αν πραγματοποιηθεί θα φέρει τα πάνω κάτω στις μέχρι τώρα ισορροπίες, που με επιμέλεια οι σίγουροι υποψήφιοι, έχουν πετύχει.

Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, που θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, είναι οι εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου για τη Νομαρχιακή και τις Τοπικές Οργανώσεις του κόμματος στην Αργολίδα.

Είναι γνωστό ότι ένα κομμάτι ψηφοφόρων επηρεάζεται σημαντικά από την κατεύθυνση που δίνεται υπέρ της υποστήριξης κάποιων υποψηφίων.

Δύσκολη η πρόβλεψη, όταν μάλιστα δεν έχουμε όλο το παζλ των υποψηφίων, το μόνο σίγουρο είναι ότι η μάχη θα είναι σκληρή, θα επικεντρωθεί περισσότερο στους αντιπάλους στο ψηφοδέλτιο και λιγότερο στην προώθηση της επιτυχίας του κόμματος.

Δεν είναι περίεργο αυτό, όταν υπάρχουν πολλοί και αξιόλογοι υποψήφιοι, είναι απόλυτα φυσιολογικό και ανθρώπινο, ο αγώνας να γίνεται για την επικράτηση πρώτα επί των άλλων συνυποψηφίων.

Να κλείσουμε αυτό το πρώτο σημείωμα υπενθυμίζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών του Ιουλίου 2019:

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 43,43 % 25.024

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτηρίου 10.079

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ευαγγέλου 5.444

ΤΑΝΤΑΡΟΥ-ΚΡΙΓΓΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑ (ΣΟΝΙΑ) του Δημητρίου 5.172

ΡΟΜΠΟΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Βασιλείου 1.718

ΠΡΟΣΙΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αντωνίου 582

ArgolidaMagazine