Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Αργοναύτης ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ατρομήτου νικώντας 2-0

  Στο γήπεδο της Νέας Κίου ο Αργοναύτης υποδέχτηκε σήμερα τον Ατρόμητο Παναριτίου. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο...

 



Στο γήπεδο της Νέας Κίου ο Αργοναύτης υποδέχτηκε σήμερα τον Ατρόμητο Παναριτίου. Και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα κατάφεραν να ικανοποιήσουν τον πολύ κόσμο που γέμισε την κερκίδα του γηπέδου. Πιο ικανοποιημένοι έφυγαν οι φίλοι του Αργοναύτη, που βλέπουν την ομάδα τους ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα ενώ περιμένουν το μεγάλο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναργειακό.

 Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, ο Αργοναύτης είχε την υπεροχή στο πρώτο 25λεπτο και απείλησε σε δύο περιπτώσεις την εστία του Λάσκαρη, όμως ο ρυθμός του δεν ήταν ανάλογος με προηγούμενα παιχνίδια. Ίσως οι ελλείψεις, ίσως ο αγωνιστικός χώρος αλλά σίγουρα και η αμυντική οργάνωση του Ατρομήτου, δεν επέτρεψαν στη δημιουργία αρκετών φάσεων που θα ανησυχούσαν έντονα τη φιλοξενούμενη ομάδα.

    Η αισθητή υπεροχή του Αργοναύτη κράτησε μέχρι το 25΄ περίπου. Ο Ατρόμητος από εκείνο το χρονικό σημείο αντέδρασε, και άρχισε να επισκέπτεται την εστία του Αργοναύτη, χωρίς ωστόσο να γίνει απειλητικός. Ο Αργοναύτης περιορίστηκε στο να ελέγχει τις επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου του χωρίς να διεκδικήσει κάτι επιθετικά.

  Ότι όμως δεν κατάφερε στο διάστημα που εκδήλωσε την κύρια επιθετικότητά του, ο Αργοναύτης το πέτυχε ακριβώς τη στιγμή που ο Ατρόμητος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. ΄Ένα ακόμη άτσαλο διώξιμο, από τα πολλά που είχαν οι αμυντικοί, εκμεταλλεύτηκε ο Καπλατζής Π. που σούταρε, ο Λάσκαρης απέκρουσε ασθενώς και ο Ταραντίλης από πλάγια θέση παίρνοντας το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ στο 33'.

  Το γκολ, πάγωσε κάπως τις προσπάθειες των φιλοξενουμένων και ανακούφισε τους γηπεδούχους, όμως το β΄ημίχρονο είχε κι άλλες συγκινήσεις.

  Η έναρξη του β' ημιχρόνου χαρακτηρίστηκε από την υπερπροσπάθεια του Ατρομήτου να πετύχει κάποιο τέρμα. Ο Αργοναύτης αρκέστηκε στο να περιορίσει κάθε απειλή μπροστά στο τέρμα του και σαφώς τα κατάφερε, όμως όσο το σκορ παραμένει στο εύθραυστο 1-0 όλοι οι αντίπαλοι διεκδικούν το μερίδιό τους. Ο Ατρόμητος όμως, ενώ χαρακτηρίζεται από την πολύ σωστή κυκλοφορία στο παιχνίδι του αλλά και την ορθολογική ανάπτυξή του, υστερεί στο καθαρά εκτελεστικό κομμάτι, δηλαδή στην ολοκλήρωση των φάσεων που δημιουργεί. 

  Χαρακτηριστικό ακόμη είναι το σημείο όπου ο Ηλίας Γκολέμης φαίνεται αισθητά απομονωμένος, χωρίς ουσιαστικές βοήθειες από τους πλάγιους χαφ, ή ακόμη και από τον εξαιρετικό σήμερα Γιώργο Καλυβά, που ωστόσο φαίνεται να είναι αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση.

 Καθώς ο χρόνος περνούσε και ο Ατρόμητος προσπαθούσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ήταν λογικό να δημιουργηθούν χώροι για αντεπιθέσεις για τον Αργοναύτη. Ο τραυματισμός και η αποχώρηση του Σάκη Γκολέμη, έφερε ανακατατάξεις στην ομάδα του Παναριτίου και έτσι στο 78' ο Καμπιώτης επιχείρησε ατομική προσπάθεια, ο Ταραντίλης ακολούθησε και γυρίζοντας υπέροχα από το ύψος του πέναλτυ έκανε το τελικό 2-0.

  Αργοναύτης(Νενεκούμης): Καλαλάς, Μπόμπος, Ευσταθίου, Φαρμάκης, Κουριώτης, Διδασκάλου, Καμπιώτης, Δριμούρας, Καπλατζής, Ταραντίλης, Χαϊμάνης

Ατρόμητος Παν.(Καραμάνος): Λάσκαρης, Μιχαλόπουλος Δ. Πίτρης, Μιχαλόπουλος Μ. Γκολέμης Σ. Σαρακινιώτης, Καλυβάς, Γκολέμης Θ. Γκολέμης Ηλ., Χρονόπουλος,  Πάνο Άντ.