Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αργολίδα: Κάλεσμα σωματείων για συμμετοχή στη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη

  Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας- Κορινθίας για την απεργία στις 16 Μάρτη 2023: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ...

 



Ανακοίνωση Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας- Κορινθίας για την απεργία στις 16 Μάρτη 2023:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ ΣΤΙΣ 10:30 πμ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Ανακοίνωση
Το ΔΣ του Συνδικάτου χαιρετίζει τη νέα μαζική συμμετοχή στη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας στο Ναύπλιο για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη του εγκλήματος, για να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασιστικά με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του κλάδου στη γενική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη! Η θλίψη και η οργή να μετατραπούν σε αγωνιστική μαχητική διεκδίκηση! Να βρουν διέξοδο στην οργανωμένη πάλη για υγεία ασφάλεια και ζωή με αξιοπρέπεια και δικαιώματα!

Καμία υπομονή, καμία αναμονή! Όλες και όλοι χωρίς δισταγμούς και ταλαντεύσεις παίρνουμε θέση στον αγώνα!

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Οι ζωές μας έχουν αξία! Τώρα είναι ώρα μεγάλης ευθύνης για κάθε εργαζόμενη και κάθε εργαζόμενο του κλάδου, συλλογικά οργανωμένα, μέσα από το συνδικάτο μας να παλέψουμε για να μπει φρένο στις αιμοσταγείς επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, που θυσιάζουν ακόμα και την ανθρώπινη ζωή για το κέρδος!

Να μπει φρένο στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγαλοεργοδοτών τσακίζοντας και δολοφονώντας τον εργαζόμενο λαό!

Για να μπει φρένο στην ένοχη πολιτική που ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, που μας σακατεύει και μας δολοφονεί στους χώρους δουλειάς. Στον κλάδο μας το τελευταίο χρονικό διάστημα θρηνούμε 13 νεκρούς για τα κέρδη τους!

Είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους η οργάνωση, η πάλη, με ένα κίνημα μαζικό αντεπίθεσης και μαχητικής αγωνιστικής διεκδίκησης και όχι μοιρολατρίας και συμβιβασμού με την κοινωνική οπισθοδρόμηση, την εγκληματική πολιτική και το τσάκισμα της ζωής μας για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Κίνημα απαλλαγμένο από τις δαγκάνες της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων με συνεχή μέτωπο με αυτές!


Βάζουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες κόντρα στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Σήμερα την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας, με υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, με σταθερή εργασία και σταθερό ωράριο, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, κατοχυρωμένα με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με ελεύθερο χρόνο για όλους τους εργαζόμενους.

Σήμερα μπορεί να εξασφαλιστούν δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας, Προσχολικής Αγωγής, ασφαλείς μεταφορές!

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!

Συμμετέχουμε μαζικά στη γενική πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ- ΑΡΓΟΣ - 10:30 π.μ.
Συναδέλφισσα και συνάδελφε,
Η μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων του κλάδου και όχι μόνο, στις μαζικές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών στο Ναύπλιο, όπως και σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην χθεσινή συγκέντρωση-κλιμάκωση της οργής και αγανάκτησης όλου του εργαζόμενου λαού για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, δείχνει ΌΤΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ!
ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ!
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ- ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!
Λίγο ακόμα θα ιδούμε… τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν, τις αμυγδαλιές ν' ανθίζουν….
Λίγο ακόμα να σηκωθούμε… λίγο ψηλότερα… λίγο ψηλότερα…
ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

-------------------------------------------------------------------------

Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας


Με αφορμή την μαζική δολοφονία νέων ανθρώπων στα Τέμπη, ο Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας καλεί όλα τα μέλη του στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 16/3/2023 και ώρα 10:30 στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος, μαζί με άλλους φορείς του νομού.
Οι προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για το χρονικό του προαναγγελθέντος εγκλήματος γιατί επί 5 συναπτά έτη οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι φώναζαν, απεργούσαν, έστελναν εξώδικα, επιστολές προς αρμόδιους, μέχρι που παραιτήθηκε ο διευθυντής ασφαλείας, και προειδοποιούσαν πως οι δυσλειτουργίες έδειχναν πως το μεγάλο ατύχημα ήταν απλώς θέμα χρόνου.
Όμως στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και του κέρδους δεν υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.

-----------------------------------------------------------------------

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Οι ζωές μας δεν είναι κόστος. Αξίζει να παλέψουμε για να ζήσουμε με σύγχρονα δικαιώματα.
Το αίτημα να μη συγκαλυφτεί το έγκλημα στα Τέμπη σημαίνει τώρα να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στις πολιτικές που στηρίζουν το κέρδος αντί για την ανθρώπινη ζωή. Σημαίνει να νεκρώσει ξανά όλη η χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου.
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ σας καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση την ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στην Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος στις 10:30 π.μ.
Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί το έγκλημα.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση.
Εμείς οι συνταξιούχοι, απόμαχοι της δουλειάς και όχι του αγώνα, θα είμαστε εκεί, μαζί με τα παιδιά μας, πλάι στα εγγόνια μας.

Το ΔΣ

----------------------------------------------

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ (Ο.Ε.ΕΣ.Π.)

Συμμετοχή στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της 16ης Μαρτίου 2023
Η Ομοσπονδία μας θα συμμετάσχει μαζί με άλλους φορείς της χώρας στις Πανελλαδικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που έχουν καθοριστεί για την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, για την τραγωδία στα Τέμπη.
Παροτρύνουμε και προτρέπουμε όλα τα Σωματεία – Μέλη μας να συμμετάσχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις με 2ωρη στάση εργασίας. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των νεκρών και στοχεύει στη μη συγκάλυψη και αποποίηση ευθυνών.
Απαιτούμε η έρευνα από τις αρχές να προχωρήσει ταχύτατα και σε «βάθος».
Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται.

--------------------------------------------------------------------------

Συμμετοχή ΑΚΣΥΝΑ στην απεργία στο Άργος

Όλες και όλοι, στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 16 Μάρτη στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.
Απαιτούμε σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές!
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), καλεί όλους τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στην απεργιακή συγκέντρωση.
Διαδηλώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές και μαθητές. Για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη. Για να μην ανεχθούμε καμία συγκάλυψη στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Για να μην ξεχάσουμε το αίμα των 57 ανθρώπων που χύθηκε στον βωμό του κέρδους των εταιρειών που λυμαίνονται τα μέσα μεταφοράς.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Ε.Λ.Μ.Ε. Αργολίδας: Όλοι στην Πανεργατική Απεργία και την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Την Πέμπτη 16 Μάρτη

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 για να απαιτήσουμε μαζί με όλους/ες τους/τις εργαζόμενους/ες και το λαό να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών.
Καλεί επίσης όλα τα μέλη της σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην κεντρική Πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος.
Χαιρετίζουμε τους/τις εργαζόμενους/ες, τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και το φοιτητικό κίνημα που συμμετείχαν στις ως τώρα κινητοποιήσεις και καλούμε σε συνέχεια και διαρκή κλιμάκωση του αγώνα. Το δυστύχημα στα Τέμπη δε θα ξεχαστεί!
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της τραγωδίας που ζει ο λαός μας, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι και να μην κρύβονται πίσω από τα «ανθρώπινα» λάθη.
Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει,ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για την προστασία της ζωής, της υγείας και της μόρφωσης για όλους.
Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε και φυσικά δεν το κάνουμε, αντίθετα από την πρώτη στιγμή βγήκαμε στους δρόμους και αγωνιζόμαστε για να πληρώσουν καταρχήν οι ένοχοι και για να μην υπάρξει άλλη τέτοια τραγωδία.
Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά:
- Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη. Σύγχρονες δημόσιες, φτηνές και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλους.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αρτιότερη εκπαίδευση, εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών ασφαλείας σε όλα τα ΜΜΜ.
- Ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας της ζωής και της περιουσίας του λαού. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε δημόσιες υποδομές και χώρους δουλειάς.
- Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.
- Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες ασφάλειας και υγιεινής
- Να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
- Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων.
- Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη της Πολιτείας.
- Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
- Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία.
- Να εξασφαλιστεί, με ευθύνη της Πολιτείας, η ασφαλής μετακίνηση των μαθητών και πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών.
Στις 16 Μάρτη ξαναβγαίνουμε στους δρόμους!
Απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις!
Είμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών μας!
Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

-------------------------------------------------------------------------

Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΕ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα, αποφάσισε ομόφωνα τα κάτωθι:
Εκφράζει τον αποτροπιασμό του συνόλου των μελών του για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, που είναι όλοι τους μέλη της οικογένειάς μας. Το βάρος για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι δυσβάσταχτο και οι αντιδράσεις απολύτως κατανοητές.
Όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα ο επιχειρηματικός κόσμος, βρίσκονται να παλεύουν άνισα με ένα κράτος, που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει σύγχρονο και φιλικό προς τον πολίτη, τον εργαζόμενο και ιδίως τον επιχειρηματία.
Σήμερα είναι οι 57 νεκροί των Τεμπών και η πλήρης διακοπή της λειτουργίας ενός από τα βασικά μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς, του τραίνου. Χθες ήταν οι 102 νεκροί στο Μάτι και η ολική καταστροφή τόσων και τόσων περιουσιών και πρασίνου.
Κάθε μέρα ο κρατικός μηχανισμός βασανίζει τους πολίτες και τους επιχειρηματίες, βάζοντάς τους εμπόδια στις προσπάθειές τους και δημιουργώντας προϋποθέσεις για κακοδιαχείριση, ρεμούλες και κάθε λογής υπόγειες διαδρομές. Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, που δυστυχώς καταλήγει ακόμα και στο ακραίο να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές.
Αυτή η κατάσταση είναι αδύνατο να συνεχιστεί. Πρέπει το απόστημα να σπάσει και η ευθύνη ανήκει σε όλους μας. Κυρίως όμως η ευθύνη ανήκει στην πολιτική εξουσία, η οποία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει πια να χρησιμοποιεί το κράτος και το προσωπικό του ως τσιφλίκι της και να το εκμεταλλεύεται για πολιτικό όφελος. Πρέπει να αποβληθεί το σάπιο, το παλιό, το ψεύτικο από όλους τους χώρους πολιτικής Διοίκησης, από όλους τους χώρους εκπροσώπησης.
Χρειαζόμαστε έναν ευρύτερο Δημόσιο τομέα αρωγό της ανάπτυξης που επιδιώκει ο ιδιωτικός τομέας. Χρειαζόμαστε άξιους ανθρώπους στα διοικητικά πόστα και όχι βολεμένους.
Οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την 16η Μαρτίου, πρέπει να εκφράσουν την αγανάκτηση της κοινωνίας για το σάπιο και αναχρονιστικό και τελικά αμαρτωλό κράτος, που βέβαια διοικείται από τους πολιτικούς.
Ο εμπορικός επιχειρηματικός κόσμος της Πελοποννήσου εκφράζει την οργή του για την αδράνεια του πολιτικού συστήματος να εκσυγχρονίσει το Κράτος-βαρίδι. Αδράνεια απολύτως σκόπιμη για τη μόνιμη πολιτική εκμετάλλευση.
Η Διοίκηση της ΠΟΕΕ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των κατά τόπους κινητοποιήσεων εντός της Πελοποννήσου. Προτρέπει τις Διοικήσεις των Εμπορικών Συλλόγων-μελών της να πρωτοστατήσουν σ’ αυτές, εκφράζοντας την οργή των συναδέλφων μας κατά του φαινομένου της σήψης στη Δημόσια Διοίκηση και στην πολιτική, που οδηγεί σε τραγικά γεγονότα, όπως αυτό των Τεμπών.