Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Αύριο Δευτέρα 10 ή την Τρίτη 11/7 ανακοινώνεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ για την Πελοπόννησο, προβάδισμα Πτωχού έναντι του Νίκα

 Αν και οι πληροφορίες παραμένουν ασαφείς ως προς το πρόσωπο που θα ανακοινωθεί τελικά από τη Νέα Δημοκρατία και θα στηριχτεί για την υποψηφ...


 Αν και οι πληροφορίες παραμένουν ασαφείς ως προς το πρόσωπο που θα ανακοινωθεί τελικά από τη Νέα Δημοκρατία και θα στηριχτεί για την υποψηφιότητα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου, όλα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος.

Μπορεί η μάχη που έδωσαν την Παρασκευή στο Μαξίμου οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες να ήταν σφοδρή, όμως από τη στιγμή που ετέθη από την ηγεσία θέμα αντικατάστασης του Παναγιώτη Νίκα, οι πιθανότητες να αλλάξουν τα δεδομένα ήταν μηδαμινές.

Εκτός των διαμαρτυριών από πολλές Τοπικές του κόμματος σε όλη την Πελοπόννησο για τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και την αδυναμία συνεννόησης μαζί του, που είχαν εκφράσει επανειλημμένα οι κατά καιρούς Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο χειρισμός του θέματος της εκ νέου υποψηφιότητας του Παναγιώτη Νίκα, που έφτασε στην ακραία πρόκληση την παραμονή των Βουλευτικών εκλογών να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης!!! την ώρα που η Νέα Δημοκρατία έδινε αγώνα για να φτάσει στην αυτοδυναμία, όσο βέβαια και η επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά να προωθήσει τον πιστό του συνεργάτη Δημήτρη Πτωχό, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της αλλαγής του.

Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, λιγότερο απασχόλησε την ηγεσία του κόμματος, καθώς είναι γνωστό από καιρό ότι η σταθερή θέση "το κόμμα δεν εκβιάζεται", πάντα έχει λειτουργήσει υπέρ της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Παναγιώτη Νίκα, αν τελικά δεν τον στηρίξει η Νέα Δημοκρατία; Μάλλον τα περιθώρια για κάποιου είδος "αντάρτικου" ψηφοδελτίου, είναι περιορισμένα και έμπειροι πολικοί αυτοδιοικητικοί που γνωρίζουν και τους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου καλά, υπενθυμίζουν και παλιότερες προσπάθειες, που έπεσαν στο κενό.

Εκείνος βέβαια που δεν κρύβει την ικανοποίησή του, αν και κρατά για την ώρα σιγή ιχθύος, δεν είναι άλλος από  ον Πέτρο Τατούλη, που περιμένει τις ανακοινώσεις της ΝΔ για να ξεδιπλώσει τη στρατηγική για το συνδυασμό του.

Οι εφημερίδες της Μεσσηνίας που γνωρίζουν καλά το παιχνίδι που στην ουσία παίζεται στην έδρα τους, με τους άλλους Νομούς να ακολουθούν χωρίς να τους πέφτει λόγος, αφιερώνουν τα πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου στο θέμα της υποψηφιότητας, Πτωχός ή Νίκας;

Πάντως, έτσι κι αλλιώς, τα περιθώρια για ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων εξαντλούνται και αύριο, ή το πολύ μεθαύριο, θα γνωρίζουμε.

ArgolidaMagazine