Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Νίκος Κολλιόπουλος υποψήφιος με το Δημήτρη Ορφανό

Καλωσορίζω στην παράταξη μας τον Νίκο Κολλιόπουλο, έναν καταξιωμένο νέο συμπολίτη μας , με ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό που οι γνώσεις και...



Καλωσορίζω στην παράταξη μας τον Νίκο Κολλιόπουλο, έναν καταξιωμένο νέο συμπολίτη μας , με ένα πολύ σημαντικό βιογραφικό που οι γνώσεις και οι ιδέες του είναι πολύτιμες για τον Δήμο μας.

Νίκο, σε καλοσωρίζω στην παράταξη μας, σου εύχομαι καλή επιτυχία και σε ευχαριστω από καρδιάς για την ακόλουθη δήλωση σου:

«Αγαπητοί δημότες,

Με λένε Νίκο, είμαι 33 ετών και έχω μεγαλώσει στην παλιά πόλη του Ναυπλίου. Το 2013 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και το 2019 απέκτησα διδακτορικό δίπλωμα στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Από το 2017 μέχρι σήμερα, έχω δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε κορυφαία διεθνή επιστημονικά περιοδικά που ειδικεύονται στους κλάδους της Θεωρίας Πιθανοτήτων, της Μαθηματικής Ανάλυσης, και των Μαθηματικών που εφαρμόζονται στα Χρηματοοικονομικά. Τα τελευταία χρόνια ζω στις Η.Π.Α, όπου εργάζομαι σε πανεπιστημιακά ιδρύματα ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, ενώ διατηρώ ισχυρούς δεσμούς με την πόλη μας την οποία επισκέπτομαι για περίπου 3 μήνες κάθε χρόνο.

Αυτό που πιστεύω ότι θα μπορούσα να προσφέρω στον τόπο μας είναι η προώθηση, μέσω ενός εξ' αποστάσεως συμβουλευτικού ρόλου, ιδεών που έχω δει να εφαρμόζονται με επιτυχία στις πόλεις του εξωτερικού όπου έχω ζήσει, καθώς και ιδεών για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στον τομέα των θετικών επιστημών.

Αποφάσισα να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού "Όραμα Δημιουργίας" ύστερα από προτάσεις που δέχτηκα από ανθρώπους που εκτιμώ ιδιαίτερα, οι οποίοι βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του κ. Ορφανού. Πρόκειται κυρίως για ανθρώπους που γνωρίζω καλά από τα παιδικά μου χρόνια, τους οποίους θεωρώ ιδιαίτερα εργατικούς και έντιμους, και με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινές ιδέες. Στη συνέχεια γνώρισα και τον κ. Ορφανό, το πρόσωπο του οποίου μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη από την πρώτη στιγμή.

Βλέπω λοιπόν στον συνδυασμό "Όραμα Δημιουργίας" μια μοναδική ευκαιρία για ουσιαστική αλλαγή στη δήμο μας, και επιθυμώ να στηρίξω αυτή την προσπάθεια στο βαθμό που η παρούσα φάση της ζωής μου το επιτρέπει, αλλά και στο βαθμό που οι δημότες του Ναυπλίου εγκρίνουν την εξ' αποστάσεως συμμετοχή μου».

Με εκτίμηση,
Νικόλαος Κολλιόπουλος,
Μεταδιδακτορικός Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου του Michigan
(Postdoctoral Assistant Professor at the University of Michigan)