Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Π. Παπαϊωάννου: Γιατί δεν αποδίδονται τα χρήματα των ανταποδοτικών τελών των δημοτών του δήμου Άργους Μυκηνών;

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ; Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών, ενημ...

 


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ;
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ημερών, ενημερωθήκαμε ότι οι συνολικές οφειλές του Δήμου Άργους Μυκηνών ανέρχονται πια στο τεράστιο ποσό των 704.700,45 ευρώ,(ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ), προς την διαχειρίστρια εταιρεία της ΣΔΙΤ απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο ΦΟΔΣΑ πληρώνεται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, που πληρώνουν όλοι οι δημότες, μέσα από τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΛΛΑ τα χρήματα των δημοτών φαίνεται ότι σπαταλούνται αλλού αντί για εκεί που προορίζονται, αφού δεν δικαιολογούνται αυτές οι οφειλές από μια ανταποδοτική υπηρεσία.

Πρέπει οι δημότες να γνωρίζουν που ξοδεύονται τα χρήματά τους, δεν δικαιολογείται να χρωστάει ο Δήμος Άργους Μυκηνών τεράστια ποσά για μια ανταποδοτική υπηρεσία που πληρώνεται απ' ευθείας από τα χρήματα των δημοτών. Στις 30-6-2023 ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Άργους – Μυκηνών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμφωνία Δημιουργίας» κατέθεσε προς την Διεύθυνση Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Άργους Μυκηνών και το αντίστοιχο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών το με αριθμό πρωτοκόλλου 10572/10-30-6-2023 αίτημα στο οποίο ανέφερε τα εξής:

" Παρακαλώ να μας γνωρίσετε εγγράφως:
- το πόσο σε ευρώ το οποίο προϋπολογίστηκε από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2022, να εισπραχθεί από ανταποδοτικά δημοτικά τέλη προοριζόμενα για την λειτουργία της καθαριότητας του Δήμου Άργους Μυκηνών, με σκοπό την αποκομιδή των απορριμμάτων, την μεταφορά τους στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και τέλος την μεταφορά τους στην «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων Περιφέρειας Πελοποννήσου» δηλαδή στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» κ.λ.π. στην Αρκαδία,
- το ποσό που εισπράχθηκε από τους δημότες και κατοίκους, του Δήμου Άργους Μυκηνών κατά το οικονομικό έτος αυτό και
-ΤΙ ΠΟΣΟ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ στην εταιρεία «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ»,
κατά το οικονομικό έτος αυτό;"

Σήμερα, 25 Ιουλίου 2023, σχεδόν ένα μήνα μετά, ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου δεν έχει λάβει καμία απάντηση για όλα τα παραπάνω.

Οι δημότες του Δήμου Άργους – Μυκηνών, έχουν δικαίωμα να ενημερωθούν και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν υποχρέωση να απαντήσουν που είναι τα χρήματα των πολιτών!!!
Δελτίο Τύπου