Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Ναύπλιο 2003–Ναύπλιο 2023 , ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη (εικόνες)

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναύπλιο 2003–Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Ιουλίου ...

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Ναύπλιο 2003–Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ» της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Ιουλίου 2023  στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου στο Ναύπλιο.

 Παρόντες, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου  Γεωργία Κρητικού - Σαμαρά , ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Βασίλης Σιδέρης και Δημήτρης Σχοινοχωρίτης ,ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  Αναστάσιος Λιάσκος.

Η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, είκοσι χρόνια μετά την έκθεσή της “The mind and the body” το 2003 στο Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο Ίδρυμα Β. Παπαντωνίου στο Ναύπλιο, επανέρχεται στον ίδιο χώρο  και  παρουσιάζει από τις 29 Ιουλίου 2023 και για 2 μήνες, την έκθεση της   με τίτλο "Ναύπλιο 2003 - Ναύπλιο 2023 / ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ".

Στην έκθεση παρουσιάζονται συνδυασμοί θεματολογίας που αντανακλούν τη φύση και την παρέμβαση σ’ αυτήν, έργα μεγάλων διαστάσεων με τα δάση, τα σιδερένια μπράτσα των γερανών που παρεμβαίνουν στα λιμάνια και στη θάλασσα και την παραβιάζουν. Επίσης, εμβληματικά μεγάλα έργα F1 καθώς εικαστικά-βιομηχανικά έργα και εφαρμογές εμπνευσμένα από τον ΚΥΚΝΟ, ένα εργοστάσιο άρρηκτα συνδεδεμένο με το μουσείο.