Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΓΕΦΥΡΕΣ - Προβολή Ντοκιμαντέρ "Ο Μπάιρον στην Αττική": 30 Ιουλίου, Κιάτο Κορινθίας

  Δελτίο Τύπου Προβολή Ντοκιμαντέρ "Ο Μπάιρον στην Αττική": Μια Αφήγηση για τον Φιλελληνισμό του Λόρδου Μπάιρον Η Καλλιτεχνική Ομά...


 Δελτίο Τύπου

Προβολή Ντοκιμαντέρ "Ο Μπάιρον στην Αττική": Μια Αφήγηση για τον Φιλελληνισμό του Λόρδου Μπάιρον

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΓΕΦΥΡΕΣ, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Ο Μπάιρον στην Αττική," του Στάθη Ρέππα, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 21:00, στο Συσκευαστήριο Γιαμπουράνη «ΑΡΙΣΤΟΝ Α», στο Κιάτο Κορινθίας.

Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη φιλελληνική πλευρά του Λόρδου Μπάιρον, του γνωστού ποιητή και περιηγητή, που επέλεξε να αφιερώσει την ταινία στην αγάπη του για την Ελλάδα. Το έργο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης Μεσαίου Μήκους στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου «ΓΕΦΥΡΕΣ».

Το ντοκιμαντέρ μας ταξιδεύει στην Αθήνα, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν, και μας παρουσιάζει τον νεαρό περιηγητή να ανακαλύπτει ιστορικά τοπόσημα του κέντρου της πρωτεύουσας. Μέσα από τις σκέψεις και το έργο του Μπάιρον, έχουμε την ευκαιρία να αντιληφθούμε την οργή του απέναντι στην καταστροφή του Παρθενώνα και την αγάπη του για την Ελλάδα.

Η προβολή θα ακολουθηθεί από συζήτηση με τον ίδιο τον δημιουργό, κ. Στάθη Ρέππα.

Εισιτήρια: Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ στο ταμείο Κρατήσεις εισιτηρίων:

Τοποθεσία: Συσκευαστήριο Γιαμπουράνη «ΑΡΙΣΤΟΝ Α», Κιάτο Κορινθίας Θέση Αρκούδα Χάρτης: https://goo.gl/maps/pDPkdEdkpq99TmWcA

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου - Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων. Η ταινία έχει συγχρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Βύρωνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.metamorphosisculture.gr.