Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτίδου «Ατλάζι» με τις βραβευμένες ποιητικές της συλλογές «Πάχνης ιαχές», «Διαλόγου μονόλογοι» και «Θρυψαλάνθη»

Κυκλοφόρησε , την Δευτέρα 24 Ιουλίου, από τις εκδόσεις Μετρονόμος, το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτίδου «Ατλάζι».Η έκδοση περιλαμβάνει τις ποιη...



Κυκλοφόρησε , την Δευτέρα 24 Ιουλίου, από τις εκδόσεις Μετρονόμος, το βιβλίο της Μαρίας Παναγιωτίδου «Ατλάζι».Η έκδοση περιλαμβάνει τις ποιητικές της συλλογές «Πάχνης ιαχές», «Διαλόγου μονόλογοι» και «Θρυψαλάνθη», που βραβεύθηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Καβάφης 2016», «Καβάφης 2017» και «Καβάφης 2018» αντίστοιχα, από την International Art Academy

Βιογραφικό
Μαρία Παναγιωτίδου
Συγγραφέας-Ποιήτρια.
Γεννημένη σε ένα χωριό της Καβάλας, τα Δωμάτια, νωρίς την κέρδισε η γνώση της γεωπονίας, την οποία και σπούδασε.
Εργάστηκε στο υπουργείο Γεωργίας επί σειρά ετών, καθώς και στο υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδευτικός.
Η πρώτη της ποιητική Συλλογή (Εικονοπλασίες), εκδόθηκε το 2015 απ' την Αρχειακή Αργολική Βιβλιοθήκη Ιστορίας και Πολιτισμού. Οι επόμενες τρεις συλλογές της, (Πάχνης Ιαχές, -Διαλόγου Μονόλογοι και Θρυψαλάνθη), βραβεύθηκαν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης ''Καβάφης 2016'', ''Καβάφης 2017'' και Καβάφης 2018 αντίστοιχα, απ' την International Art Academy. To 2016, αποσπά το δεύτερο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης απ' την Unesco, με μια ''Ωδή στον Διονύσιο Σολωμό''. Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, της απονέμει το 2016 Διάκριση σε Πανελλήνιο Επίπεδο και η Κύπρος (Πνευματικοί Ορίζοντες), διάκριση για τα ποιήματά της στην κατηγορία ''Χα'ι'κού''. Το 2017, διακρίνεται απ'την Διεθνή Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών - Διεθνή εταιρεία Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών ''ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ'', για ποίημά της στο Νίκο Καζαντζάκη . Η International Art Society βραβεύει το 2018 τη Συλλογή της ''Θρυψαλάνθη'' με τον παγκόσμιο τίτλο ''Σαπφώ''.
Το 2019,ο Δήμος Άργους -Μυκηνών της απονέμει βραβείο "Τιμής Ένεκεν", για την προσφορά της στην ποίηση.
Το ίδιο έτος, η international art academy, τη βραβεύει με το Πρώτο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης, " Κ. Π.Καβάφης" 2019 καθώς και με το βραβείο "Πίνδαρος".
Η εταιρεία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, της απονέμει το 2021 τιμητικό Δίπλωμα Ποίησης.
Πολλά απ 'τα έργα της έχουν μελοποιηθεί και τραγουδηθεί από αξιόλογους συνθέτες-ερμηνευτές."