Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Δημήτρης Ορφανός: Φτάνει πια με την οικονομική κακοδιαχείριση

Φτάνει πια με την οικονομική κακοδιαχείριση Ως υποψήφιος Δήμαρχος έχω αναφερθεί πολλές φορές στην τραγική οικονομική διαχείριση του κ. Κωστο...



Φτάνει πια με την οικονομική κακοδιαχείριση

Ως υποψήφιος Δήμαρχος έχω αναφερθεί πολλές φορές στην τραγική οικονομική διαχείριση του κ. Κωστούρου, με αποκορύφωμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, τα ανεξόφλητα δηλαδή τιμολόγια για πάνω από 90 ημέρες προς τους προμηθευτές. Ο κ. Κωστούρος καθυστερεί υπερβολικά να εξοφλήσει του προμηθευτές του Δήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται άσχημες καταστάσεις.

Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ο Δήμος αρχίζει να αποκτά κακή φήμη. Εκτός από τις παρακρατήσεις που κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών από τις τακτικές επιχορηγήσεις του Δήμου, γεγονός για το οποίο θα επανέλθουμε αργότερα, η κατάσταση αυτή δυσφημίζει τον Δήμο. Οι ντόπιοι προμηθευτές το έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει να προμηθεύεις τον Δήμο. Σημαίνει ότι δεν ξέρουν πότε θα εξοφληθούν για τις υπηρεσίες και τις προμήθειες που παρείχαν και για τις οποίες πληρώνουν τον Φ.Π.Α. καθώς και τις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους.

Δυστυχώς όμως διαπιστώσαμε ότι ο κ. Κωστούρος δυσφημίζει πια το Ναύπλιο πανελληνίως.

Στις 25/7 στην ραδιοφωνική εκπομπή Κάτω από τ’ Αυλάκι, με τον Ίωνα Ξυπολιά, που μεταδόθηκε & από την σελίδα στο fb “Εδώ Πελοπόννησος” και αναμεταδίδεται και από τις τοπικές συχνότητες του ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε η ηθοποιός κα. Νικολέτα Βλαβιανού.

Η κα. Βλαβιανού μας ενημέρωσε ότι από πέρυσι τον Σεπτέμβριο είχε πραγματοποιήσει μια παράσταση μικρασιατικού περιεχομένου, για λογαριασμό του Δήμου Ναυπλιέων, η οποία και απέσπασε καταπληκτικές κριτικές. Έκτοτε ο Δήμος έχει τους ηθοποιούς απλήρωτους παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια μικρή συνεταιριστική επιχείρηση ηθοποιών, οι οποίοι έχουν πληρώσει γι’ αυτήν την παράσταση τόσο τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσο και το προσωπικό που απασχόλησαν. Ο Δήμος, όχι μόνο δεν τους έχει εξοφλήσει ακόμα, αλλά σύμφωνα με την κα Βλαβιανού είναι αδύνατη και η όποια επικοινωνία και όταν αυτή επιτυγχάνεται, αντιμετωπίζει μια απαξιωτική συμπεριφορά.

Δυστυχώς η κακοδιαχείριση του κ. Κωστούρου έχει ως αποτέλεσμα:

Να δυσφημίζεται ο Δήμος, όταν δεν εξοφλεί έγκαιρα τους προμηθευτές του,

Να δυσφημίζεται ο Δήμος, όταν ακούγεται σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Δήμος Ναυπλιέων δεν έχει ως προτεραιότητά του τον πολιτισμό,

Να δυσφημίζεται ο Δήμος, όταν γνωστοί ηθοποιοί λένε ότι «εγώ εκεί δεν ξαναπατάω»,

Να δυσφημίζεται ο Δήμος, όταν προμηθευτές για να πάρουν τα χρήματά τους αναγκάζονται να προσφεύγουν στα δικαστήρια,

Να δυσφημίζεται ο Δήμος, όταν ακούγεται πως είναι δυνατόν να γίνονται νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις όταν χρωστάει χρήματα για τις παλιές.

Να χάνει χρήματα ο Δήμος, όταν ακούγεται ότι θα αναγκάζονται προμηθευτές να χρεώνουν περισσότερα χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή για τις προμήθειες που παρέχουν επειδή γνωρίζουν ότι ο Δήμος είναι αφερέγγυος.

Φτάνει πια. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν την καθεστωτική κακοδιαχείριση. Πρέπει ο Δήμος Ναυπλιέων να αποκτήσει την φήμη που του αρμόζει. Με Όραμα Δημιουργίας για το Ναύπλιο που θα ανταποκρίνεται στη φήμη της πρώτης πρωτεύουσας του ελληνικού κράτους.

Δημήτρης Ορφανός
Υποψήφιος Δήμαρχος Ναυπλιέων