Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Επισήμως υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής με την στήριξη της Ν.Δ. ο Νίκος Χαρδαλιάς - Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις επόμενες κινήσεις του Γ. Πατούλη

  Την υποψηφιότητα του   Νίκου Χαρδαλιά   για την   Περιφέρεια Αττικής   ανακοίνωσε επισήμως η Νέα Δημοκρατία. «Με απόφαση του πρωθυπουργού ...

 


Την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε επισήμως η Νέα Δημοκρατία.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η υποψηφιότητα Χαρδαλιά είχε «κλειδώσει» από χθες, καθώς ο υφυπουργός Άμυνας επέστρεψε από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο. Όπως διευκρίνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, το αμέσως προσεχές διάστημα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα παραιτηθεί των υπουργικών καθηκόντων του για να τρέξει την υποψηφιότητά του.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται πλέον στις επόμενες κινήσεις του Γ. Πατούλη, ο οποίος είχε λάβει αρχικά το χρίσμα της γαλάζιας παράταξης. Το ζεϊμπέκικο που χόρεψε ο πρώην εκλεκτός του κόμματος σε εκδήλωση ομογενών στο Ζάππειο – εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών – προκάλεσε την έντονη ενόχληση του κόμματος και του κ. Μητσοτάκη με αποτέλεσμα την απόσυρση της στήριξής τους εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Νωρίτερα σήμερα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Νέας Αρχής για την Αττική εξέφρασαν την ομόθυμη στήριξή τους προς τον Γιώργο Πατούλη. Παράλληλα, έθεσαν θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως έγραφε νωρίτερα η «Ν», η αλλαγή υποφηφίου της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Αττικής, θεωρείται κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, αφού θεωρείται πολύ πιθανό ο Γιώργος Πατούλης να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Π. Μαρινάκης: Σημαντική η προσφορά του Γ. Πατούλη – Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση

Σε δηλώσεις του για την απόφαση της Ν.Δ. να άρει την στήριξή της στο πρόσωπο του Γιώργου Πατούλη, ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση η προσφορά του και στο κόμμα και στην αυτοδιοίκηση είναι σημαντική». «Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος» πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμη πως «οι υποψήφιοι του συνδυασμού του είναι αυτονόητο ότι θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά».

Ερωτηθείς για τη συνάντηση που ζητήθηκε από την πλευρά του κ. Πατούλη με τον πρωθυπουργό και κληθείς να απαντήσει αν η Ν.Δ. σκοπεύει θα διαγράψει τον κ. Πατούλη σε περίπτωση που αποφασίσει να κατέλθει παρ’όλα αυτά ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω».

naftemporiki.gr