Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Πανελλαδικές 2023: Οι απαντήσεις στα θέματα των Νέων Ελληνικών των ΕΠΑΛ - Συμβατά τα τα θέματα για τις ικανότητες των μαθητών

Τα θέματα ήταν συμβατά για τις ικανότητες των μαθητών και κατά βάση θεωρούνται εύκολα.   Τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες ...


Τα θέματα ήταν συμβατά για τις ικανότητες των μαθητών και κατά βάση θεωρούνται εύκολα.

 Τις μορφές εθελοντικών δράσεων μέσα από τις οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν σύγχρονα προβλήματα και τους τρόπους με τους οποίους το σχολείο μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού στους νέους, κλήθηκαν να αναπτύξουν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), με την εξέταση των οποίων ξεκίνησαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Τα θέματα στο μάθημα των Νέων Ελληνικών περιελάμβαναν δύο κείμενα, ένα διασκευασμένο απόσπασμα από ψηφιακό αποθετήριο ακαδημαϊκών εργασιών, με τίτλο «Τα οφέλη του εθελοντισμού» και ένα κείμενο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο «Καταφύγια για τη νύχτα».

Δείτε εδώ αναλυτικά τα θέματα και τις απαντήσεις.

Τα θέματα ήταν συμβατά για τις ικανότητες των μαθητών και κατά βάση θεωρούνται εύκολα, σύμφωνα με τον Γιώργο Χρυσουδάκη, ακαδημαϊκό υπεύθυνο των Νέων Ελληνικών στον ‘Ομιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς.

«Το κείμενο αναφέρεται στα οφέλη του εθελοντισμού, σε επίπεδο κατά βάση κοινωνικό, συναισθηματικό, ψυχολογικό, επαγγελματικό αλλά και σε ατομικό επίπεδο και στην συνέχεια έκλεινε με το αντίστοιχο κείμενο λογοτεχνίας, ένα απλό κατανοητό ποίημα του ποιητή Μπέρτολτ Μπρεχτ που αφορούσε στην ανάγκη του εθελοντισμού. Τα θέματα ήταν θέματα που μπορούσαν να αντιμετωπιστούν εύκολα», σημειώνει.

Οι απαντήσεις

Το Naftemporiki.gr και ο ‘Ομιλος Φροντιστηρίων Πουκαμισάς θα παρουσιάζουν καθημερινά τα θέματα, τις απαντήσεις και ειδικό σχολιασμό.