Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γιώργος Γαβρήλος: Τέσσερα χρόνια στασιμότητας για το αρδευτικό της Αργολίδας

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζονται να γίνονται οι ίδιες εξαγγελίες για το αρδευτικό ζήτημα της Αργολί...

Πέρασαν τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζονται να γίνονται οι ίδιες εξαγγελίες για το αρδευτικό ζήτημα της Αργολίδας. Οποιοσδήποτε ανατρέξει στις κυβερνητικές εξαγγελίες του 2019, για την επέκταση και αποκατάσταση του δικτύου του Ανάβαλου, θα διαπιστώσει ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Με αφορμή την ευρεία σύσκεψη στελεχών της Περιφέρειας και εκπροσώπων των ΤΟΕΒ και του αγροτικού κόσμου, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Ο πρωτογενής τομέας της Αργολίδας βρίσκεται υπό πίεση. Η μείωση του καλλιεργητικού κόστους και το αρδευτικό ζήτημα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες μας. Το οικονομικό νοικοκύρεμα των ΤΟΕΒ, αλλά και η ολοκλήρωση των εξαγγελμένων έργων από την πλευρά της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να δρομολογηθούν και να ολοκληρωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα. Η αποκατάσταση και επέκταση του δικτύου του Ανάβαλου, η αντικατάσταση αντλητικών συστημάτων για τις επαρχίες Άργους και Ναυπλίου έχουν ήδη καθυστερήσει. Τα έργα μεταφοράς του νερού σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα βρίσκονται σε στασιμότητα.

Η Αργολίδα έχει ανάγκη από μία μελέτη διαχείρισης των υδάτινων πόρων της και υπόδειξης των απαραίτητων έργων που χρειάζεται να χρηματοδοτήσει η πολιτεία από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να ανακοπεί μια πορεία ανορθολογικής χρήσης και εξάντλησής τους. Έχουμε ανάγκη από έναν σχεδιασμό για τη μείωση του κόστους ενέργειας, που θα ανακουφίσει τον αγρότη παραγωγό. Τα χρονικά περιθώρια για τις απαραίτητες παρεμβάσεις έχουν εξαντληθεί.

Αναμένουμε τις άμεσες πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Γιώργος Γαβρήλος
Βουλευτής  Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ