Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Κορυφαίος ο Μίλτος Τεντόγλου με 8,36 μ. και 16 βαθμούς στη Σιλεσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ομάδων 2023

  Ο   Μίλτος Τεντόγλου  είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Αντίθετα επιβεβαιώνεται από τον ίδιο σ...


 Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος άλτης του μήκους και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Αντίθετα επιβεβαιώνεται από τον ίδιο σε κάθε του αγώνα. Ο αθλητής ήταν σήμερα νικητής στο Ευρωπαϊκό Ομάδων με 8,36 μ. (-1,3) κι έγινε και πάλι ο κορυφαίος στην Ευρώπη και ο τέταρτος στον κόσμο με βάση την επίδοση. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι προερχόμενος από την ήττα στον αγώνα του Όσλο δεν άφησε κανέναν περιθώριο αμφισβήτησης και με το πρώτο άλμα στα 8,08 μ. έστειλε το μήνυμα στους αντιπάλους του.

Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή με αποκορύφωμα το 8,36 μ στο έκτο και τελευταίο του άλμα που έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τη Βουδαπέστης.

“Θεωρώ ότι αυτό που έκανα σήμερα, το 8,34 μ.. με -1,3 δεν μπορεί να το κάνει άλλος αθλητής αυτή τη στιγμή. Είδατε ότι οι υπόλοιποι που είναι καλοί αθλητές δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε 8 μέτρα.
Είμαι πολύ χαρούμενος κι έχω αυτοπεποίθηση, πάντα έχω”, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Δουλεύω κάποιες λεπτομέρειες στα άλματα μου. Σήμερα βγήκε το τελευταίο άλμα καλό. Θα μπορούσα να έχω ξεκινήσει έτσι. Αυτές τις λεπτομέρειες δουλεύουμε.

Είμαι ευχαριστημένος που έδωσα 16 πόντους στην ομάδα. Συγχαρητήρια στα παιδιά που έχουν αγωνιστεί ήδη και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα αγωνιστούν. Πάμε, το έχουμε!”

Αναφορικά για τη σημασία του αγώνα είπε: “Όλοι οι αγώνες είναι χρήσιμοι. Για τα άλλα παιδιά της ομάδας αυτό μοιάζει με Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι καλή εμπειρία για τα παιδιά”.

Δεύτερος στο μήκος ήταν ο 18χρονος Ματία Φουρλάνι με 7,97 μ. (-0,4) και τρίτος ο Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία) με 7,95 μέτρα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν πήρε σήμερα αυτό που μπορούσε από τον αγώνα της, καθώς έμεινε στην όγδοη θέση με άλμα στα 4,40 μ., επίδοση που δεν αντιπροσωπεύει την αγωνιστική της κατάσταση. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κριερ στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία στα 4,50 μέτρα.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Βίλμα Μούρτο με 4,71 μ. και ακολούθησαν Μόσερ (Ελβετία) και Σβαμπίκοβα (Τσεχία) με 4,60 μέτρα. “Προφανώς και είμαι απογοητευμένη με το αποτέλεσμα και κυρίως γιατί πάει πολύ καλά η προπόνηση. Αισθάνομαι πως δυσκολεύομαι να συγκεντρωθώ στους αγώνες και να κάνω αυτό που κάνω στην προπόνηση. Είμαι υγιής και πιστεύω πως κάποια στιγμή θα έρθει και και η ώρα μου”, είπε η αθλήτρια με το τέλος του αγώνα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ 2023 / 2η ΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Σπυριδούλα Καρύδη κατέλαβε την 10η θέση στο τριπλούν με άλμα στα 12,92 μ. (0,4) σε έναν αγώνα όπου θα ήθελε να διεκδικήσει μια θέση στην πρώτη οχτάδα. “Δε μάζεψα αρκετούς πόντους για την ομάδα, που ήθελα. Θα μπορούσα να έχω μπει στην οχτάδα και να συνέχιζα για κάτι καλύτερα. Ελπίζω η υπόλοιπη ομάδα να τα πάει καλά και να μαζέψει τους βαθμούς που έχασα εγώ”, είπε η νεαρή αθλήτρια. Νικήτρια στο τριπλούν ήταν η Τουρκάλα Ντανισμάλ με 14,16 μ. και ακολούθησαν η Σεστονάρο (Ιταλία) με 14,09 μ. και Ασκάγκ (Σουηδία) με 13,88 μέτρα.

https://www.segas.gr/