Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

ΔΙΕΚ Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης: «Επιλέγω σπουδές με μέλλον»

Είστε τελειόφοιτοι και συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το έτος 2023; Έχετε την δυνατότητα να καταθέσετε Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελ...



Είστε τελειόφοιτοι και συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις το έτος 2023; Έχετε την δυνατότητα να καταθέσετε Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο και να επιλέξετε ένα σύγχρονο Δημόσιο ΙΕΚ με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.

Το ΔΙΕΚ του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας, εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, προετοιμάζει άξιους επαγγελματίες υγείας, της ειδικότητας «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας». Προσφέροντας γνώσεις και δεξιότητες, εφαρμόζοντας σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης (πολλά εργαστηριακά μαθήματα, κοινωνικές δράσεις κ.α) προσαρμοσμένες στις αρχές της εκπαίδευση ενηλίκων.

Γιατί να επιλέξω το Δ.Ι.Ε.Κ του Παναρκαδικού Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης;

Στοχεύοντας στην υψηλού επιπέδου κατάρτιση:

Η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο, υπό την καθοδήγηση κλινικών εκπαιδευτών, καταξιωμένων επαγγελματιών, με βαθιά γνώση και εμπειρία, ασκώντας τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα αναγνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση και η νοσηλευτική αποτελούν λειτούργημα ενώ παράλληλα τους διακρίνει η ευρύτερη καλλιέργεια τους. Οι καθηγητές είναι πτυχιούχοι νοσηλευτές και ιατροί κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων με πολυετή κλινική εμπειρία.

Η εκπαίδευση αφορά την εφαρμογή σχεδίου φροντίδας ασθενή με νοσηλευτικές παρεμβάσεις.

Σε όλα τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα παρέχονται σημειώσεις καθώς και συγγράμματα σχετικά με το περιεχόμενο και τον οδηγό σπουδών της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

Οι καταρτιζόμενοι έχουν στη διάθεση τους σύγχρονα εργαστήρια για πρακτική εξάσκηση, καθώς και δωρεάν υλικά για όλα τα εργαστηριακά μαθήματα.

Υποστηρίζεται και προάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της ηλεκτρονικής τάξης (e-class) που προσφέρεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται σε επιστημονικά πεδία σχετικά με τα αντικείμενα του Παθολογικού, Χειρουργικού και Εργαστηριακού Τομέα, όπως Παθολογική, Χειρουργική, Τακτικά και Επείγοντα Περιστατικά, Ψυχιατρική, Παιδιατρική και Γυναικολογία.

Πραγματοποιούνται εκπαιδεύσεις σε εξειδικευμένα τμήματα του Νοσοκομείου όπως Χειρουργείο, ΜΕΘ, Αποστείρωση, Μονάδα Εμφραγμάτων, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και Ενδοσκοπήσεις για τη κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των καταρτιζομένων.

Επισκέπτες ομιλητές ενημερώνουν τους καταρτιζόμενους σε θέματα επίκαιρα με τη Νοσηλευτική και Ιατρική Επιστήμη, τις κοινωνικές δομές, τις υπηρεσίες υποστήριξης των πολιτών κλπ.

Οι καταρτιζόμενοι εκπαιδεύονται και πιστοποιούνται στη παροχή Πρώτων Βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ).

Η Πρακτική Άσκηση πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο.

Συμμετοχή του Δ.Ι.Ε.Κ και των καταρτιζομένων σε Πανελλήνια Νοσηλευτικά Συνέδρια, Ιατρικές ημερίδες και ειδικά επαγγελματικά σεμινάρια.

Εθελοντικές Δράσεις με φορείς του νοσοκομείου, του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης.

Προετοιμασία των καταρτιζόμενων για τις εξετάσεις Πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ.

Παροχή ατομικής συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Οι απόφοιτοι της Ειδικότητα Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας έχουν την δυνατότητα να εργαστούν σε υγειονομικές δομές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα:


Δημόσια και Ιδιωτικά νοσοκομεία.

Κλινικές και κέντρα Αποκατάστασης.

Διαγνωστικά και ιατρικά κέντρα.

Κέντρα υγείας.

Μονάδες Α΄ Βοηθειών.

Αθλητικά κέντρα, κατασκηνώσεις, βιομηχανικές μονάδες, ΚΑΠΗ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ιδρύματα κ.α.

Ελεύθεροι επαγγελματίες για αποκλειστική φροντίδα ασθενών.


Διευθύντρια

ΔΙΕΚ Π.Γ.Ν. Τρίπολης

Μαργιώλου Γεωργία