Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 26 Ιουνίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου εξαρθ...


 ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Τρίπολη, 26 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκε, μεταξύ άλλων, πάνω από ένα κιλό κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές του Αιγίου, της Αττικής, της Κορινθίας και της Σπάρτης.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε χθες (25.6.2023) το πρωί, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, όπου συνελήφθησαν -4- ημεδαποί, ηλικίας 39, 48, 67 και 78 ετών, αντίστοιχα, μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από το μήνα Σεπτέμβριο του 2022 έως και χθες (25.6.2023), είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνης) στις ευρύτερες περιοχές του Αιγίου, της Αττικής, της Κορινθίας και της Σπάρτης.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, η οργάνωση διέθετε διαρκή δράση με διακριτούς ρόλους, ενώ ως  ηγετικό μέλος ήταν ο 78χρονος συλληφθείς, ο οποίος πέρα από τη κατεύθυνση της οργάνωσης, αναλάμβανε και την προμήθεια των υπόλοιπων μελών με ποσότητες κοκαΐνης προκειμένου να τις διακινήσουν.

Χθες (25.6.2023) το πρωί σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου πραγματοποίησαν έλεγχο σε όχημα που επέβαιναν ο 48χρονος και ο 78χρονος, όπου σε επιμελώς κρυμμένη θήκη κάτω από το οπίσθιο κάθισμα του οχήματος, βρήκαν και κατέσχεσαν -1- συσκευασία με ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -1.075- γραμμαρίων.

Ανωτέρω συνελήφθησαν και το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ακολούθως εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 39χρονος, ενώ με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης συνελήφθη και ο 67χρονος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -2- ζυγαριές ακριβείας,
  • -5- κινητά τηλέφωνα,
  • -2- οχήματα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων,
  • το χρηματικό ποσό των -17.195- ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου.