Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Σιλέσια 2023: Δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων - Πρόγραμμα, αποτελέσματα

  Η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων θα γίνει σήμερα στη Σιλέσια της Πολωνίας με την ελληνική ομάδα να αναζητά καλά αποτελέ...


 Η δεύτερη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων θα γίνει σήμερα στη Σιλέσια της Πολωνίας με την ελληνική ομάδα να αναζητά καλά αποτελέσματα, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες παραμονής στην μεγάλη κατηγορία. Η ομάδα μας βρίσκεται στην 15η θέση της βαθμολογίας και προκειμένου να πανηγυρίσει αύριο την παραμονή θα πρέπει να αποφύγει τις τρεις τελευταίες θέσεις στο σύνολο των 16 ομάδων.

Tο πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει με τον Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία. Ο έμπειρος αθλητής διανύει εξαιρετική σεζόν και θα επιδιώξει προσπάθειες κοντά στο φετινό του 77,42 μ., που είναι ικανές να του δώσουν θέση ψηλά στην κατάταξη. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου έχει την τρίτη επίδοση ανάμεσα στους 16 συμμετέχοντες και παράλληλα διαθέτει την εμπειρία να ανταποκριθεί σε έναν αγώνα αυτών των απαιτήσεων.

Λίγο αργότερα θα ξεκινήσει την παρουσία του στη διοργάνωση ένας από τους κορυφαίες αθλητές του τριημέρου, ο ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι θα κάνει έναν δυνατό αγώνα στον οποίο στοχεύει στην πρώτη θέση και στους 16 σημαντικούς βαθμούς. Το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο, καθώς αγωνίζονται ακόμη ο Ελβετός Εχάμερ που έχει κάνει φέτος 8,32 μ., αλλά και ο νεαρός Φουρλάνι με φετινό 8,24 μέτρα. Ο Τεντόγλου έχει τη θερινή σεζόν 8,26 μ. κι έχει δείξει έτοιμος στους αγώνες που προηγήθηκαν για ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα πάρει μέρος στο επί κοντώ Γυναικών με στόχο προσπάθειες που θα την φέρουν στις πρώτες θέσεις του αγώνα. Η έμπειρη αθλήτρια έχει κάνει στον ανοιχτό 4,55 μ. και 4,62 μ. στον κλειστό. Στο επί κοντώ οι αθλήτριες έχουν δικαίωμα για τέσσερα άκυρα σε όλα τα ύψη, γεγονός που δυσκολεύει τον αγώνα. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία), η Αντζέλικα Μόσερ (Ελβετία), η Μαργκότ Σεβιέρ (Γαλλία) και η Αμαλία Σβαμπίκοβα (Τσεχία) θα συμμετάσχουν στον αγώνα με στόχο να ανέβουν ψηλά στην κατάταξη.

Ο Κώστας Δουβαλίδης διανύει πολύ καλή σεζόν και θέλει να το επιβεβαιώσει και στον αγώνα της Πολωνίας βελτιώνοντας το φετινό του 13.64. Ο αθλητής του Μπάμπη Σδρόλα θα τρέξει στον 5ο διάδρομο της β΄ σειράς και η επίδοση του είναι η δεύτερη στο σύνολο των οχτώ αθλητών.

Στη γρήγορη σειρά των ψηλών εμποδίων θα τρέξει η Ελισάβετ Πεσιρίδου, που έχει πετύχει φέτος 13.08. Η αθλήτρια έχει μια ενόχληση στη φτέρνα, ωστόσο αισιοδοξεί πως θα είναι σε θέση να προσεγγίσει το φετινό της ρεκόρ. Στην ίδια κούρσα τρέχουν και ορισμένες από τις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης στο αγώνισμα. Η Πεσιρίδου θα τρέξει στον ένατο διάδρομο κι έχει τον έβδομο χρόνο.

Ντεμπούτο σε αγώνες της εθνικής ομάδας κάνει η Γεωργία Δεσπολάρη, που θα αγωνιστεί στη β΄ σειρά των 800 μ. και με 2.04.84 έχει την 8η επίδοση, αλλά και ο Σέργιος Διακοστεφανής, που θα συμμετάσχει στα 1.5000 μ. κι έχει ρεκόρ 3.47.99.

Με προσδοκίες να κάνει την πρώτη κούρσα της καριέρας της κάτω από τα 56.00 θα πάρει θέση εκκίνησης στα 400 μ. εμπ. η Δήμητρα Γναφάκη. Η αθλήτρια από την Κρήτη είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να εκμεταλλευτεί τον συναγωνισμό για να βελτιώσει το ατομικό της 56.14. Η Γναφάκη θα τρέξει στον τρίτο διάδρομο της Α΄ τελικής σειράς. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Δημήτρης Λεβαντίνος θα τρέξει στον τρίτο διάδρομο της β΄ σειράς με στόχο μια επίδοση κάτω από το φετινό του 51.19.

Ο Δημήτρης Παυλίδης έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο αγώνων στις ΗΠΑ θα έχει την πρώτη του εμφάνιση επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο αθλητής έχει στείλει το δίσκο στα 64,90 μ. και στο σημερινό αγώνα θα επιδιώξει να πετύχει βολές που θα τον φέρουν ψηλά στην κατάταξη.

Η Σπυριδούλα Καρύδη αγωνίζεται δεύτερη στο τριπλούν και θα επιδιώξει άλματα που θα της δώσουν την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη οχτάδα και θα τις επιτρέψουν να κάνει περισσότερες από τρεις προσπάθειές. Η αθλήτρια έχει 13,60 μ. από τη χειμερινή περίοδο.

Οι Θοδωρής ΒροντινόςΚώστας ΔουβαλίδηςΓιάννης Γρανιτσιώτης και Γιάννης Νυφαντόπουλος θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα 4Χ100 μέτρα, ενώ στα κορίτσια θέση εκκίνησης θα πάρει η Άρτεμις Αναστασίου και θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι Ελισάβετ Πεσιρίδου, Δημήτρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου.

Παρακολουθήστε τη ροή των αγώνων στα Social Media της Ομοσπονδίας.

Δείτε αποτελέσματα και χρήσιμες πληροφορίες

Το σημερινό πρόγραμα

16:10 Σφυροβολία Ανδρών Αναστασάκης
16:20 Μήκος Ανδρών Τεντόγλου
16:55 Επί κοντώ Γυναικών A γκρουπ Στεφανίδη
17:05 110 μ. εμπ. Ανδρών Δουβαλίδης
17:25 100 μ. εμπ. Γυναικών Πεσιρίδου
17:50 800 μ. Γυναικών Δεσπολάρη
18:10 1.500 μ. Ανδρών Διακοστεφανής
18:15 Δισκοβολία Ανδρών Παυλίδης
18:26 Τριπλούν Γυναικών Καρύδη
18:40 400 μ. εμπ. Γυναικών Γναφάκη
19:05 400 μ. εμπ. Ανδρών Λεβαντίνος
19:30 4Χ100 μ. Γυναικών Αναστασίου, Πεσιρίδου, Τσουκαλά, Εμμανουηλίδου
19:50 4Χ100 μ Ανδρών Βροντινός, Δουβαλίδης, Γρανιτσιώτης, Νυφαντόπουλος

https://www.segas.gr/