Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η ΑΕΚ επικράτησε 27-22 του Ολυμπιακού στον 5ο τελικό της Handball Premier 2022-2023 και με 3-2 νίκες κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της

  Η ΑΕΚ επικράτησε 27-22 τou Ολυμπιακoύ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό της Handball Premier 2022-2023 και με 3-2 νίκες κατέκτησε το 5ο πρ...


 Η ΑΕΚ επικράτησε 27-22 τou Ολυμπιακoύ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ στον 5ο τελικό της Handball Premier 2022-2023 και με 3-2 νίκες κατέκτησε το 5ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε απόλυτα το πλεονέκτημα έδρας που κέρδισε στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και έφτασε στον τίτλο που είναι συνολικά ο 10ος στην ιστορία του τμήματος, αφού έχουν προηγηθεί 4 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και ένα ευρωπαϊκό.

MVP των τελικών μετά από ψηφοφορία των Δημοσιογράφων αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Ένωσης Ιβάν Μάτσκεβιτς.

Στο +6 με Μαντάλινιτς η ΑΕΚ
Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο έως το 7’ (4-4) με τις δύο ομάδες να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση. Η ΑΕΚ με τους Μαντάλινιτς (2) και ο Ολυμπιακός με τους Μοντόρο και Νιοκάς να σκοράρουν από δύο φορές.
Με αιφνιδιασμό του Κεδέρη και πέναλτι του Ρογκούλκσι η Ένωση προηγήθηκε για πρώτη φορά (6-4) στο 10’
Ο Παπαδόπουλος με πέναλτι με μείωσε σε 6-5, ωστόσο η ΑΕΚ με δύο γκολ από τον Μαντάλινιτς ανέβασε τη διαφορά στο +3 (8-5) στο 16’. Στην επόμενη φάση ο Τόμας Μπάουερ βγήκε επικίνδυνα με το πόδι, δεχόμενος το δίλεπτο με την ΑΕΚ να έχει εκ νέου αριθμητικό πλεονέκτημα.
Ο Δομπρής από την περιφέρεια έκανε το 8-6 (19’) και η ΑΕΚ απάντησε με σερί 4-0 με τους Μαντάλινιτς, Κεδέρη, Λέμος και Λιάπη για το 12-6 (23’). Μάλιστα τα γκολ των Κεδέρη και Λέμος επιτεύχθηκαν σε κενό τέρμα με τους φιλοξενούμενους να έχουν δίλεπτο (Πασσιάς) και να παίζουν με παραπάνω παίκτη στην επίθεση.
Ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από 5 λεπτά (24’), ενώ αντέδρασε με δικό του σερί 3-0 και τους Παπαβασίλη (2), Πασσιά για το 12-9 (27’).
Ο Κεδέρης από θέση εξτρέμ και ο Πασσιάς από την περιφέρεια διαμόρφωσαν το σκορ σε 13-10 (29’), Καραμπουρνιώτης και Λέμος έκαναν το 14-11, ενώ το σκορ (14-12) του ημιχρόνου ήρθε με τέρμα του Κανδύλα από την περιφέρεια, σχεδόν στην εκπνοή.

Ανατροπή Ολυμπιακού με 10-3 επιμέρους σκορ και νέο σερί της ΑΕΚ
Το ξεκίνημα του Β’ ημιχρόνου ανήκε στον Ολυμπιακό που παρά το 15-12 της ΑΕΚ με τον Ρογκούλσκι (31’), πραγματοποίησε σερί 4-0 και πέρασε μπροστά στο σκορ 15-16 (36’) με τέρματα των Καραμπουρνιώτη, Μπάγιου και Παπαβασίλη (2) ενώ το συνολικό επιμέρους σκορ διαμορφώθηκε σε 3-10 (από 12-6)!
Ο Τικ έφερε το ματς στα ίσια (16-16) στο 37’, ενώ στην επόμενη επίθεση της ΑΕΚ ο Μοντόρο δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα στο πρόσωπο του Μαντάλινιτς.
Mε τους Ζίβκοβιτς, Λέμος (2) και Λιάπη η ΑΕΚ προηγήθηκε ξανά με +4 (20-16) στο 45’, πραγματοποιώντας σερί 5-0, κρατώντας τους «ερυθρολεύκους» χωρίς γκολ για 10 λεπτά!
Με τον Οστρούσκο ο Ολυμπιακός μείωσε σε 20-17 (46’), ενώ ο Γκρατζάν έκανε το 20-18 (48’) για να έρθει ο Παπαδιονυσίου μετά την απόκρουση του Μπάουερ να κάνει το 21-18 (49’)
Στην επόμενη φάση ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ Σόκολιτς έκανε πέναλτι και δέχθηκε 3η δίλεπτη, αλλά ο Μάτκσεβιτς σταμάτησε τον Παπαδόπουλο από τα 7 μέτρα, δίνοντας την ευκαιρία στην ομάδα του να φτάσει στο +4 (22-18) με γκολ του Τικ στο 50’
Με τον Παπαδιονυσίου στο 52’ η ΑΕΚ έκανε το 23-18 (52’) με την ΑΕΚ να κρατά εύκολα το προβάδισμα μέχρι το φινάλε.

ΑΕΚ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ 27-22
Τα πεντάλεπτα: 2-2, 6-4, 8-5, 10-6, 12-8, 14-12 (ημχ), 15-15, 17-16, 20-17, 21-18, 24-20, 27-22
ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής, Τικ 4, Ζίβκοβιτς 1, Μαντάλινιτς 5, Νικολαϊδης, Τσέπιτς, Ηλιόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 2, Λιάπης 2, Άρσιτς, Σόκολιτς, Ρογκούλσκι 4, Αλμέιδα, Λέμος 5, Κεδέρης 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 3, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 4, Κανδύλας 1, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος 3, Δομπρής 1, Mπουρζέ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα, Οστρούτσκο 1, Γκράτζαν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ
Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Κόκκινη: 37:55 Μοντόρο (επικίνδυνο παιχνίδι- δεν κρατήθηκε δελτίο), 39’ Σόκολιτς (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-6, Πέναλτι: 4/4-1/3

Δηλώσεις στο γραφείο Τύπου της ΟΧΕ

Αλέξης Αλβανός (τεχνικός ΑΕΚ): «Πολύ δύσκολη χρονιά, καινούργια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα. Χρειαζόταν τρομερή διαχείριση. Ο Ολυμπιακός ήταν πανάξιος αντίπαλος, μαχητικός και μεγάλη ομάδα όπως και εμείς. Το πρωτάθλημα ήταν το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών. Θεωρώ ότι το πήραμε άξια και δίκαια, δείχνοντας μεγαλύτερη σταθερότητα. Ήταν η πρώτη μου χρονιά ως προπονητής, γνώριζα ότι υπήρχε μεγάλη πίεση μετά μια σεζόν που χάθηκαν τα τρόπαια, είμαι γεννημένος για αυτά, έχω αποδείξει στη ζωή μου ότι δεν φοβάμαι στα δύσκολα. Δεν πέρασα εύκολα, αλλά στο τέλος είναι πιο γλυκό όταν είναι τόσο δύσκολο».

Θέμης Ηλιόπουλος (δεξιός ίντερ ΑΕΚ): «Ήταν μία απίστευτη σειρά, η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Ο Ολυμπιακός είναι μια δυνατή, έξυπνη και δουλεμένη ομάδα. Ήταν ένα συναισθηματικό παιχνίδι. Χαίρομαι που είμαστε νικητές, είχαμε πει ότι σήμερα θα το πάρουμε με οποιοδήποτε τρόπο».

«Ξεκινάμε από αύριο το σχεδιασμό της νέας σεζόν»
Νίκος Γραμματικός (προπονητής Ολυμπιακού): «Είμαι περήφανος για την προσπάθεια των παιδιών, έκαναν κατάθεση ψυχής. Μείναμε πίσω στο σκορ δύο φορές και όταν συμβαίνει αυτό καταναλώνεις περισσότερη ενέργεια, αλλά επαναλαμβάνω είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια των παιδιών, τα έδωσαν όλα.
Προφανώς έγιναν λάθη στη σεζόν, όπως το παιχνίδι όπως κόντρα στον ΠΑΟΚ που χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας. Η ομάδα κατέκτησε δύο τίτλους, αλλά χάσαμε το πρωτάθλημα, μας μένει μία γλυκόπικρη γεύση. Θα ξεκινήσουμε από αύριο κι’ όλας το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Πρέπει να δούμε τι έγινε σήμερα, αυτοί που πρέπει να τα εξωαγωνιστικά, εμείς τα αγωνιστικά και να προσπαθήσουμε όλοι αν θέλουμε να κερδίσει κάτι το άθλημα να κάνουμε μία ανασυγκρότηση. Οι διαιτητές που έπαιξαν σήμερα θεωρώ ότι είναι ίσως οι καλύτεροι στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να το αποδεικνύουν σε κάθε ματς. Θέλω να δω και το βίντεο, να το δουν και εκείνοι. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ».

Πέτρος Κανδύλας (αρχηγός Ολυμπιακού): «Το τέλος της σεζόν μας αφήνει μια γλυκόπικρη αίσθηση. Είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά καταφέραμε να κερδίσουμε δύο τρόπαια. Για το πρωτάθλημα καθοριστικά ήταν τα ματς στην έδρα του ΠΑΟΚ που χάσαμε το πλεονέκτημα έδρας, καθώς και ο 1ος τελικός που είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το break. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, αλλά και στην ομάδα μου γιατί το παλέψαμε ως το τέλος. Θεωρώ ότι στις λεπτομέρειες σήμερα δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος και σκοπός μας είναι να φτιάξουμε μία ομάδα που να κατακτήσουμε το νταμπλ την επόμενη σεζόν, αυτός θα είναι πάντα ο στόχος του Ολυμπιακού».

Μπάμπης Δομπρής (πλέι μέικερ Ολυμπιακού): «Δυστυχώς δεν καταφέραμε να κάνουμε το πολυπόθητο νταμπλ. Θα πρέπει να αρκεστούμε στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Κυπέλλου. Ήταν μια δύσκολη σειρά και οι δύο ομάδες υπερασπίστηκαν τις έδρες τους. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τον τίτλο. Ο καθένας μας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για το τι πήγε λάθος και δεν καταφέραμε να κάνουμε το repeat. Το κεφάλι ψηλά και συνεχίζουμε».

https://www.handball.org.gr/