Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Η «ΝΑΥΠΛΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

  Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσ...


 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Φέτος είναι η 50η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, αφιερωμένη στη μάχη για τη μείωση της μόλυνσης από τα Πλαστικά. Σκοπός της είναι η αφύπνιση όλων για τις επιπτώσεις της μάστιγας των πλαστικών για το περιβάλλον, το οικοσύστημα και τον άνθρωπο και να υποδείξει λύσεις μείωσης του προβλήματος.

Είναι αναγκαία η αλλαγή στάσης για τα πλαστικά τόσο με πολιτικές όσο και με τη συμβολή όλων μας, αλλά και η εφαρμογή λύσεων από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και διεθνείς οργανισμούς προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο παραγωγής και χρήσης του πλαστικού. Τα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις και οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης είναι αποτέλεσμα όλων των δράσεων που έχουν γίνει για το περιβάλλον.

Η τοπική αυτοδιοίκηση, με ενεργό ρόλο στη διαχείριση των αποβλήτων, μπορεί να ηγηθεί στην προσπάθεια περιορισμού της χρήσης του πλαστικού και της ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας κατάλληλες πρωτοβουλίες και υλοποιώντας δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή.

Επιβάλλεται να γίνουν πολύ πιο γρήγορες δράσεις και να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ!

#BeatPlasticPolution 

#nafpliaenomeni

#dimitriopapadimopoulo