Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Τόλης Κοΐνης: Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ  Χρειάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες. Κοινωνικοί ανθρωπολόγοι ειδικευμένοι στους ρουσφετολογικούς μετασχημ...


Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 Χρειάζονται εξειδικευμένοι επιστήμονες. Κοινωνικοί ανθρωπολόγοι ειδικευμένοι στους ρουσφετολογικούς μετασχηματισμούς πληθυσμιακών ομάδων, να μελετήσουν την φυλή των οπαδών του απερχομένου Δημάρχου.

Τελευταία φορά που καταγράφηκε επίσκεψη τέτοιου επιστήμονα ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 50, η επίσκεψη της Α.Υ. (=αυτού υψηλότητος) Πρίγκηπα Πέτρου, ο οποίος συνόδευε τον εξάδελφό του Βασιλέα Παύλο. (Ο Πέτρος ήταν πράγματι μεγάλος επιστήμονας, έχει αφήσει κλασικές στο είδος τους μελέτες για φυλές των Ιμαλαίων που επικρατούσε η πολυανδρία στον γάμο!!!).

Σήμερα, εις την πόλη μας υπάρχει μια τοπική φυλή με ελάχιστα εμπλουτισμένο λεξιλόγιο. Επαναλαμβάνουν διαρκώς δύο προτάσεις: «Ο Δήμαρχος έχει δίκιο» και «Ο επιμένων νικά». Θεωρούν ότι τα 12 χρόνια στην δημαρχία δεν ήταν αρκετά να ολοκληρώσει το μεγαλοφυές έργο του και επιμένουν ότι τα 300 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση πρέπει να εορτασθούν με τον ίδιο τοπικό άρχοντα.

Χωρίς να είναι κουφοί, δεν ακούν κανένα από τα επιχειρήματα των αντιπάλων τους. Π.χ. τους λες γιατί ο Δήμος δίνει με απευθείας ανάθεση στον ίδιο ηλεκτρολόγο τη συντήρηση του φωτισμού των διαφόρων οικισμών… Απαντούν: «Φτωχό επιχείρημα». 

Τους λες, αν είναι ηθικό, επαγγελματίας που πήρε απ’ ευθείας ανάθεση έργο 100.000 ευρώ, να κατεβαίνει ως υποψήφιος με τον απερχόμενο Δήμαρχο. «Φτωχό επιχείρημα», η αποστομωτική απάντηση. 

Τους ζητάς να μάθεις, ποιος σχεδίασε και ποιος κατασκεύασε τις τριγωνικές πλατείες και τα σιντριβάνια στα σταυροδρόμια. «Ανάξιο λόγου». 

Θέλεις να μάθεις ποιος εκμεταλλεύθηκε στην ξυλεία από τους ξηλωμένους ευκαλύπτους… απαντούν: «Στα μπαλκόνια σας δεν έχετε λουλούδια». 

Υπερηφανεύονται ότι δεν πληρώνουν νερό (χωριά ολόκληρα)… «Μαγκιά τους!!!»

Όμως η προεκλογική εκστρατεία, προϋποθέτει και δημόσιο διάλογο, σοβαρό και με επιχειρήματα… 

Διαταράσσονται όμως έτσι οι κανόνες της φυλής των οπαδών του απερχομένου δημάρχου… 

Δεν θα θυμώσουμε μαζί τους… ΈΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ.

Τόλης Κοΐνης