Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Ο Πέτρος Θωμόπουλος για την γέφυρα του Ερασίνου στη Νέα Κίο

  Τεχνική και αισθητική Ένα έργο θα πρέπει να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις, αφενός να καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέποντ...

 

Τεχνική και αισθητική

Ένα έργο θα πρέπει να πληροί δύο βασικές προϋποθέσεις, αφενός να καλύπτει τις τεχνικές προδιαγραφές που προβλέπονται βάσει των κανονισμών και αφετέρου να εξασφαλίζεται η αισθητική εναρμόνιση του έργου στον χώρο.

Η γέφυρα της Κίου για κάποιον που μένει στο Άργος και δεν συνδέεται με μνήμες και εικόνες των παιδικών του χρόνων με την συγκεκριμένη περιοχή πιθανόν να είναι μια σκουριασμένη μεταλλική κατασκευή που χρειάζεται αντικατάσταση. 

Τα έργα όμως, πέραν της λειτουργικότητας, δένονται με τον χώρο, δημιουργούν μνήμες που δεν σκουριάζουν όπως τα σίδερα. 

Θεωρώ πως η αντικατάσταση της υποδομής της γέφυρας, εφόσον δεν είναι ασφαλής, είναι απαραίτητη όμως είναι εφικτή η εναρμόνιση της με την παλιά γέφυρα μετατρέποντας τον παλιό  μεταλλικό φορέα, που στην παλιά γέφυρα αποτελούσε τον στατικό φορέα, σε ένα μεταλλικό κιγκλίδωμα που δεν θα δημιουργήσει αισθητική αλλοίωση ενώ  παράλληλα η γέφυρα  θα διαθέτει και την απαραίτητη στατική αντοχή.

Είναι σημαντικό να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στη μελέτη και να γίνει εναρμόνιση του έργου με το τοπίο.

Η Κίος φέρει μνήμες που βρίσκονται σε κάθε γωνιά, σε κάθε σπίτι προσφυγικό, σε κάθε αντικείμενο που επιβίωσε μέσα από τη φωτιά.... 

Ας σεβαστούμε όλους αυτούς που την έχτισαν, όλους αυτούς που μετέτρεψαν τον βάλτο σε ένα παραλιακό στολίδι...

 Πέτρος Θωμόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Άργους - Μυκηνών

Επικεφαλής παράταξης "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ"