Page Nav

HIDE

Breaking News:

FALSE
HIDE_BLOG
latest

Γιώργος Γαβρήλος: Να αρθεί η αδικία για τους καλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών Μαλαντρενίου και Γυμνού

  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε 130€/ στρέμμα τα επιτραπέζια σταφύλια στην Νεμέα Κορινθίας λόγω πολέμου Ουκρανίας και της μεγάλης αύξησης του κόστους πα...

 


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε 130€/ στρέμμα τα επιτραπέζια σταφύλια στην Νεμέα Κορινθίας λόγω πολέμου Ουκρανίας και της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής.
Από την Αργολίδα, το Μαλαντρένι και το Γυμνό, ανήκουν στην αμπελουργική ζώνη ΝΕΜΕΑΣ ΠΟΠ, αλλά οι καλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών δεν αποζημιώθηκαν.

Με πιο σκεπτικό δεν αποζημιώθηκαν τα αγροτεμάχια σταφυλιών που ανήκουν στην ίδια αμπελουργική ζώνη με αυτά της Νεμέας?

Πρέπει άμεσα να σταματήσει ο εμπαιγμός των αγροτών και η μικροπολιτική εις βάρος τους. Να ενταχθούν στο πρόγραμμα αποζημιώσεων και οι καλλιεργητές επιτραπέζιων σταφυλιών Μαλαντρενίου και Γυμνού. Τα κόστη παραγωγής έχουν εξουθενώσει τους αγρότες και μια άλλη πολιτική θα πρέπει να ακολουθηθεί για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα με ελάφρυνση τιμών σε καλλιεργητικά εφόδια και στις τιμές της ενέργειας. Ωστόσο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με δικαιοσύνη όλους τους παραγωγούς και όχι με λογική ρουσφετολογικής και επιλεκτικής πολιτικής. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα, αναμένοντας τις διορθώσεις του αρμόδιου φορέα.